Політична реклама

10 способів подолати денну сонливість

15969 0
У всіх нас трапляються такі дні, коли невблаганно хилить на сон. І виникає бажання заснути навіть на роботі. Неуважність і дратівливість, а вже про працездатність і говорити нічого! Побороти сонливість нам допоможуть 10 способів.

Медичною мовою таке явище називається гіперсомнією. Спробуйте застосувати наших 10 порад на практиці й тоді вони допоможуть вам уникнути сонливості та дратівливості вдень.

Висипайтеся
Більшість людей зазвичай не висипаються, від чого й виникає денна проблема з сонливістю. Дорослій людині потрібно спати 7-9 годин на добу, а підліткам більш 9 годин. Деякі люди на ранкові справи витрачають годину або 2, які можна присвятити сну.

Постіль — за призначенням!
Потрібно взяти собі за правило: ліжко використовувати тільки для сну … ну або сексу. Не потрібно в ліжку й дивитися телевізор, користуватися ноутбуком або грати у відеоігри. Також не варто там перевіряти рахунки або з кимось вести затяті дискусії по телефону. Це все потім негативно позначається на вашому сні.

Прокидайтеся в один і той самий час
Люди, у яких є проблеми з сонливістю, в основному мають хаотичний розпорядок сну. Варто навчитися лягати спати в один час і прокидатися теж. Навіть у вихідні дні.

Поступово перемикайтеся на інший час засинання
Якщо ви постійно звикли лягати пізно, намагайтеся це змінити. Для початку лягайте спати кожен день на 15-20 хвилин раніше звичайного. Це допоможе вашому організму поетапно перебудуватися на інший, правильний режим. Та й поступові коригування розкладу діють набагато ефективніше.

Встановіть для прийняття їжі постійний час
Більше того, прийом їжі в один і той же час допоможе відрегулювати ваші внутрішні «добові години». При цьому перерва між самим пізнім прийомом їжі та відправкою до сну повинна становити не менше 2-3 годин.

Займайтеся спортом
Регулярні фізичні навантаження — це відмінний спосіб добре заснути. Займатися потрібно щодня мінімум по півгодини в день. А ще краще тренуватися не менше ніж за 3 години перед тим, як відправитися спати.

Підкоригуйте розпорядок дня.
Якщо у вас ніяк не виходить спати на добу по 7-8 годин, значить, варто щось поміняти в своєму розпорядку дня. Спробуйте перенести деякі ваші справи на вечірній час з нічного або на пізній ранок — з раннього. Намагайтеся виключити незначні завдання. Достатній нічний сон допоможе вам краще працювати в денний час доби.

Не лягайте спати в ліжко, поки не відчуєте достатньої сонливості
Відрізняйте сонливість від почуття втоми. В ліжко ідіть, коли ви сонні та просто засинаєте на ходу.

Не дрімайте ввечері
Короткий вечірній сон вкрай негативно впливає на нічний, і денна сонливість проявляється ще сильніше.

Не вживайте на ніч алкоголь
Є припущення ніби алкоголь допомагає заснути. Тільки от воно помилкове. Насправді він практично позбавляє вас глибокого сну, необхідного для того, щоб відчути себе відпочившим. Надалі, звикнувши випивати алкоголь на ніч, вночі ви почнете прокидатися, як тільки його вплив буде пропадати.

Джерело: vkurse.ua

 

 

ТЕГИ: поради, сон

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!