На правах реклами

10 цікавих фактів про випікання паски

8866 1
Випікання паски – процес непростий і вимагає хороших знань та практики в замішуванні тіста, рецептурі, тощо. Технолог з інновацій ПАТ «Концерн Хлібпром» Валентин Мельниченко розповів цікаві факти про паску та секрети її випікання.

- Паска – це інтернаціональний продукт. Але його першочергове призначення – це обрядовий хліб, продукт, який споживається під час великодніх свят.

- З часом у світі паска все більше стає схожа на кондитерський виріб. Незмінним залишається його дріжджова основа, саме через це і важливе клопітливе ставлення при випіканні цього тіста.

- Варто знати, що тісто для паски не любить протягів та обвіювання. Тому варто поставити його в темне закрите приміщення.

- Вважається, що навіть звукова вібрація може вплинути на «ріст» заготовки. Отже, поводитись під час випікання пасок потрібно тихо. 

- Для тіста паски також шкідлива зміна температури.

- Однією з особливостей приготування паски на промисловому виробництві є інтенсивний заміс тіста, який фактично «збиває» заготовку, насичує її повітрям. Тому паски «Хлібної хати» так добре вдаються.

- В українську паску тепер додають і шоколад, і мигдаль, і цукати. Доданків все більше, але рецепти тіста залишаються незмінними.

- В радянські часи пекти паску на заводах «приховано»  заборонялось. Тому у Львові у промисловому виробництві паски з’явились аж в 1992 році.

- Саме п’ятий львівський хлібозавод перший у Львові почав пекти паску у паперових формах, без яких господині сьогодні її майже не уявляють. Ці форми привозили з далекої Італії.

«Концерн Хлібпром» планує виготовити до свят у Львівській області понад 100 тисяч пасок, адже попит на продукцію є досить великим. Експерти пов’язують це з одного боку з міцними традиціями в регіонах своєї присутності, а з другого – з давніми рецептурами і натуральними складниками, що дозволяють промисловим виробам конкурувати з домашніми.


Читайте також:
30 Квітня, 2016 09:44
Тарас Агов, люди, де логіка?
"В радянські часи пекти паску на заводах «приховано» заборонялось. Тому у Львові у промисловому виробництві паски з’явились аж в 1992 році."
Заборонялося пекти приховано? А відкрито можна було? То чого ж ви не пекли?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!