10 відомих українців про те, як і для чого треба мріяти

13370 0
Про що треба пам'ятати, якщо хочеш, аби мрії збувалися? Ми пропонуємо вам низку цінних порад та настанов від Миколи Княжицького, Мирослави Гонгадзе, отця Богдана Праха, Євгена Сверстюка, Олександри Бакланової, Андрія Садового, Богдана Гаврилишина, Мирослава Мариновича, Блаженнішого Любомира Гузара та Ярослава Грицака.

1. Є три речі в житті, про які ніколи не можна забувати: це Бог, свобода і власні бажання. Якщо ти віриш в Бога, якщо ти прагнеш бути вільним і якщо ти маєш власні бажання хоч чогось досягти в житті і весь час над цим працюєш – то це обов’язково рано чи пізно відбудеться – Микола Княжицький, журналіст, продюсер.

2. Кожного з нас на землю Бог послав із якоюсь місією. І наше головне завдання в житті – зрозуміти, знайти цю місію і зреалізувати – Мирослава Гонгадзе, продюсер Української редакції "Голосу Америки".

3. Щось з тих мрій може не вийти, щось може не здійснитись, якесь чудо може не статися,  але якщо ми не будемо мріяти – точно нічого не відбудеться – о. Богдан Прах, ректор Українського Католицькго Університету.

4. Спробуйте більше приглядатися до людей окрилених, до людей творчих і до їхніх досягнень, – скільки чудесних речей вони зробили!.. – Євген Сверстюк, український письменник, філософ.

5. Сміливість мати мрії – це початок будь-якої великої справи – Олександра Бакланова, експерт у сферах розробки стратегій для бізнесу, менеджменту, управління змінами, ініціатор створення Музею свободи.

6. Коли ти ставиш собі мету, що якесь завдання треба розв’язати, то ти знаходиш і дуже багато можливостей, які невідомо де появляються  – Андрій Садовий, мер Львова.

7. Чим більше відважно мріяти – тим легше мрії реалізувати – Богдан Гаврилишин, економіст, громадський діяч.

8. Мріяти треба так, як заповів нам Патріарх Йосиф:  "Великого бажайте". Якщо ми будемо мріяти якимись дрібненькими мріями, ми зробимо ще менше – зовсім трішечки. Але якщо ми будемо хотіти здійснити чудо – зробимо багато – Мирослав Маринович, правозахисник, публіцист, релігієзнавець.

9. Молоді люди повинні мати перед собою візію того, чого бажають: отої нормальної української держави. – Блаженніший Любомир Гузар, архиєпископ-емерит Української Греко-Катольцької Церкви.

10. Є так зване правило лучника: якщо ви хочете попасти у мішень, то обов’язково треба стріляти вище.  Якщо ви хочете стати просто професором якогось університету, то мрійте про те, щоб стати щонайменше президентом України – Ярослав Грицак, доктор історичних наук.

За матеріалами Мріяти означає жити та Дивенсвіт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!