10-річний львів’янин віддав для військових гроші, зібрані на планшет

2025 0
10-річний львів’янин Тарас Кротько пожертвував українській армії 1 300 грн, заощаджені для купівлі планшету. Президент України Петро Порошенко сьогодні, вітаючи українців з Днем прапора, наголосив, що в України – велике майбутнє, коли у неї такі патріотичні діти.
Тарасу Кротьку подарували планшет/фото з Facebook Андрія Великого

Тарасу Кротьку подарували планшет/фото з Facebook Андрія Великого

«Особисто хочу звернутися до десятирічного львів’янина Тараса Кротька. Дитина мріяла купити собі планшет. Хто з нас не пригадує сили своїх дитячих бажань? Але зібрані гроші хлопець здав у фонд допомоги армії. Так прямо й приніс їх зі скарбничкою. Сказав, що він без планшета може обійтися, а солдат без бронежилета – ні. Тарасику, ти справжній патріот!», – наголосив президент, пише ZAXID.NET.

10-річний Тарас Кротько став справжньою зіркою українських ЗМІ після того, як у четвер вранці приніс на радіостанцію «Львівська хвиля» 1 300 грн, подарованих йому на день народження. Хлопчик планував купити на ці гроші планшет, але вирішив пожертвувати їх на потреби армії. «Якщо не буде України, планшет мені не потрібен», – пояснив свій вчинок хлопчик. Після цього на радіостанцію звернулись десятки людей, що пропонували подарувати хлопчику планшет.

Також Порошенко згадав Петра Зубара із Артемівська Донецької області. 16-річний юнак більше місяця переховував від окупантів Герб України, збитий бойовиками з приміщення міськради.

«Країна, в якій зростають такі діти, як Петро Зубар та Тарас Кротько, – має велике майбутнє. І буде єдиною, бо Петро – з Донбасу, а Тарас – з Галичини!», – додав Порошенко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!