11 проєктів із львівських Карпат перемогли у конкурсі ініціатив. Перелік

1729 0
Багато з них розпочали втілювати ще торік.
Фото: Karpaty.life

Фото: Karpaty.life

У Конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад визначили 45 проєктів-переможців, з яких 11 – від громад Львівської області. Про це повідомляє Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна».

Додамо, що ідеться про заявки, що подавались у грудні 2019 року. Також фінансову підтримку матимуть по 11 проєктів із Закарпатської та Чернівецької областей і 12 – з Івано-Франківської. Загальна сума фінансування – 14 млн гривень, з яких 10 млн – ґрантові кошти.

Читайте також: Зберегти Зарінок. Як ініціативні мешканці перетворили занедбану карпатську галявину у новий простір

Більшість запропонованих проєктів стосуються збереження і популяризації історико-культурної спадщини і туризму – по 19. Ще сім стосуються збереження і популяризації природної спадщини.

На Львівщині переможці конкурсу обіцяють створити нові туристичні маршрути і цілий туристичний кластер.

«У Бориславі минулого року завдяки Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад з’явилося новеньке приміщення для музею Йогана Зега, а цьогоріч там буде облаштована експозиція. Вкотре попрацюємо з історико-культурним заповідником «Тустань» – всі їхні проєкти креативні та результативні, хто був в Тустані 5 років тому і зараз, точно відчувають різницю», – кажуть в Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!