11-річна Софійка з Львівщини врятувала з пожежі свого однокласника

2162 0
Її однокласник Дмитро запалив свічку і заснув.
фото: головне управління дснс україни у львівській області

фото: головне управління дснс україни у львівській області

11-річна Софійка врятувала життя свого однокласника Дмитра, який запалив свічку вдома та заснув. Подія трапилася минулого тижня у місті Хирові Самбірського району. Сьогодні у місцевому ліцеї ім. Владики Івана Хоми рятувальники вручити їй подяку та символічні подарунки за її героїчний вчинок.

«Вдома не було світла, Софійка сиділа у вікні і побачила, що у вікні сусіднього будинку горить вогонь. Дівчинка, не гаючи часу, покликала дідуся і вони разом побігли до сусідів. Зайшовши в одну з кімнат, вони побачили, що на ліжку спить однокласник Дмитро. Вони одразу розбудили та вивели хлопця на свіже повітря та ліквідували займання», – повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Читайте також: У Львові власні укриття мають 84% шкіл

Як з’ясувалось, Дмитро запалив свічку і заснув. Полум’я впало на стіл і від цього загорілася скатертина на столі та комп’ютерна техніка. Завдяки швидким діям дівчинки не сталося лиха.

«Її поведінка заслуговує уваги, адже її рішучі дії є прикладом для наслідування дорослим і дітям. Незважаючи на юний вік, дівчинка не залишилась осторонь і прийшла на допомогу. Врятувала життя своєму однокласнику», – додають рятувальники.

Окрім цього, у ДСНС нагадують що свічка може призвести до пожежі, якщо не дотримуватись правил пожежної безпеки.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!