Туристам стане легше орієнтуватись на Підзамче у Львові

2330 0
Туристично-інформаційні таблиці на деяких сакральних спорудах, відомих кам’яницях та промислових будівлях незабаром з'являться у частині Львова, яку прийнято називати Підзамче. Ознакування визначних й історично цінних будівель встановлять в рамках проекту «Ревіталізація Підзамче»*.
фото: city-institute.org

фото: city-institute.org

Наразі вже розробили макети таблиць. Окрім короткого українського та англійського опису на них розміщено електронний код, що скеровуватиме на окрему сторінку сайту проекту із розширеною інформацією для кожної будівлі. Це сприятиме тому, що туристи не лише споглядатимуть архітектуру Львава, а й вивчатимуть її історію. Зараз триває виготовлення таблиць, а їхнє встановлення на об’єктах планують завершити у лютому 2015 року.

Координатор проекту «Ревіталізація Підзамче» Ярина Мельник коментує: «Ми встановлюватимемо таблиці єдиного зразка прийнятого для туристичного ознакування у місті. Для кожного об’єкта Інститут міста створював індивідуальну піктограму. Протягом жовтня-листопада тривали погодження місць розміщення таблиць. Як виявилось, нові власники чудово обізнані в історії будівель. Не було жодної відмови, усі радо сприйняли новину про ознакування маловідомих, але від того не менш цікавих об’єктів на Підзамче, які вже зараз є основою альтернативних туристичних маршрутів для екскурсій та квестів».

 Текстівки для таблиць були взяті з путівника «Підзамче: історія іншого Львова», який  був виданий в рамках того ж таки проекту у 2013 році.

 

Довідка:

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізовує  Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!