138 тисяч київських школярів будуть навчатися офлайн

844 0
Навіть обравши один із типів навчання для дитини, батьки мають змогу змінити його.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві зараз перебувають майже 180 тисяч школярів, 138 тисяч з яких розпочнуть новий навчальний рік у режимі офлайн. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський. 

«У столиці всі школи (421 комунальна школа) готові до нового навчального року в різних форматах, але в режимі офлайн зможуть прийняти учнів лише ті, де є укриття або такий об’єкт є поруч у пішій доступності. Наразі школи, у яких є укриття, готові одночасно прийняти 145 тисяч осіб, а заяви про очне навчання дітей написали 138 тисяч батьків», – пояснив він.

Водночас кількість місць в укриттях різних шкіл коливається, тому одночасно в очному навчальному процесі можуть брати участь педагоги та школярі кількістю не більшою, ніж місткість укриття.

«Для того, щоб освітній процес не припинявся навіть під час тривоги, облаштовані навчальні класи, які забезпечені всім необхідним. Для того, щоб дії були чіткими та відпрацьованими, кожен день буде починатися з нагадування учням про заходи безпеки під час оголошеної тривоги», – додає Мондриївський. 

Читайте також: Як перевести дитину на дистанційне навчання. Роз’яснення для батьків

Він також наголосив, що навіть обравши один із типів навчання для дитини, батьки мають змогу змінити його.

«Ми даємо змогу обрати не тільки між онлайн чи офлайн навчанням, а й застосувати індивідуальний підхід, що особливо важливо для дітей, які перебувають за кордоном і відвідують ще й місцеві школи. Онлайн-навчання можливе і в класах, де діти навчаються очно, – наші школи в достатній кількості обладнані необхідною технікою для віртуальної присутності дитини на навчанні. Учні шкіл, які не відкриються для очного навчання, можуть за наявності місць перейти до іншого закладу для отримання освіти офлайн», – зауважив заступник голови КМДА.

Крім того, за його словами, новий навчальний рік у столичних закладах освіти розпочнуть майже 3 600 дітей, які вимушено переїхали до столиці. 

Нагадаємо, із 1 вересня львівські школярі повернуться за парти. Станом на сьогодні 76% батьків готові, аби їхні діти почали навчання офлайн.

ТЕГИ: школа, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!