13 хитрощів, що полегшать весняне прибирання

5278 0
Весною час згадати про брудні вікна і запилені подушки. По-перше, сам настрій спонукає нас на перетворення і звершення. По-друге, на яскравому сонці пил видно набагато краще, ніж хмарною зимою.
фото: Depositphotos

фото: Depositphotos

Зазвичай прибирання приносить задоволення лише тоді, коли завершується, і є відчутний результат. Але корисні поради від порталу Goodhousekeeping здатні зробити його легким і приємним

Як чистити мікрохвильову

Поставте до пічки чашку води з харчовою содою. Дочекайтеся, доки вона закипить. Така процедура усуває неприємні запахи та дозволяє меншими зусиллями позбутися бруду, який налипає на стінках приладу. Оцет і сік лимона також можуть стати у нагоді замість соди.

Мийте вікна, коли погода похмура

Почекайте похмурого дня і розпочніть мити вікна із темнішого боку квартири. Справа в тому, що сонячне проміння може підсушувати рідину для миття раніше, ніж ви встигнете змити її, тож на склі залишатимуться плями.

З одного боку скла мийте горизонтальними рухами, з іншого – вертикальними, щоб чітко бачити, де саме залишилися розведення. Із пилом – навпаки, чекайте сонячного дня, коли частки буде добре видно.

Килимки при вході

Найкраще використовувати два килимки, поклавши один у квартирі, а іншій – ззовні. Однак якщо вони брудні після зими, то свою функцію не виконають.

Їх треба пропилососити з обох боків. Якщо килимки перевернути, то весь бруд опиниться на підлозі. Потім їх варто провітрити.

Як прибрати хутро тварин

Надокучливе хутро домашніх тварин аж ніяк не хоче прибиратися з м'яких меблів, тож чищення перетворюється на нічний жах. Вам потрібні гумові рукавички, щоб позбавити меблі хутра – просто одягніть свої звичайні рукавички, змочіть їх водою та зберіть пух.

Чищення неіржавіючих поверхонь

Щоб сталеві поверхні знову сяяли, змішайте 1 чайну ложку рідини для миття посуду і чверть чашки гарячої води. Потріть цим розчином поверхню (доведеться докласти зусиль). Змивайте лише чистою гарячою водою, і миттєво витирайте насухо.

Приберіть вм'ятини з килима

Для цього знадобиться праска з парою. Спрямуйте пару на вм'ятини, повторіть процедуру кілька разів. Або покладіть на ці місця килима шматочки льоду. Коли вони розтануть, треба «розчесати» килим у потрібному напрямку. Вода змушує тканину здійматися і повертатися до первинної форми.

Що робити з пралкою

Доки пральна машина не почала неприємно пахнути, а на поверхнях не з'явився наліт, продезінфікуйте її з білим оцтом та харчовою содою. Запустіть машинку з гарячою водою та речовинами для чищення.

Для машинок вертикального завантаження вистачить 3-4 чашки оцту, половину чашки харчової соди, для горизонтального – ¼ чашки оцту і 4 чайні ложки соди.

Лишіть прилад на 30-60 хвилин після програми прання у спокої. Потім перезавантажте машинку, дайте воді стекти і просушіть її.

Як прибрати сліди з дощечки для нарізання

Якщо думаєте, що сліди від овочів на дошці вічні, це не так. Обробіть робочу поверхню соком лимона, потім промийте з сіллю чи знову ж таки з харчовою содою.

Підставка для ножів

Можемо посперечатися, що ви ніколи не чистили велику підставку для ножів, адже отвори дуже вузькі і незручні. Скористайтеся феном, щоб видалити залишки їжі з ножів, які могли лишитися у порожній підставці.

Журнали

Зберіть усі журнали і каталоги, які накопичилися у квартирі. Не тіште себе ілюзіями, що колись знову читатимете їх. Так само варто вчинити з паперовими стаканами для кави, які лише збирають пил, та непотрібними вішаками. Здайте усе це на переробку. Ще й гроші отримаєте.

Вентиляційні решітки

Не забувайте про фільтри від кондиціонера і вентиляційні отвори. Найкраще чистити їх м'якими щітками зі щетиною. Фільтри можуть потребувати миття, але у цьому випадку краще прочитати інструкцію від кондиціонера.

Як освіжити раковину

Щоб уникнути неприємного запаху, пропустіть крізь зливний отвір кілька шкірок лимона і промийте холодною водою.

Війна з пилом

Прибираючи пил, рухайтесь по кімнаті по колу, розпочинаючи з найвищих точок, наближаючись донизу до підлоги, щоб пил не піднімався знову нагору та не осів на вже протертих поверхнях.

Джерело: life.pravda.com.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!