1500 пластунів розклали табір поблизу Львова. Фото

7900 0
Для більшості наймолодших пластунів це був перший досвід ночівлі в наметі.
Фото: Пласт

Фото: Пласт

На вихідних 18-20 травня поблизу Львова на території Аеродрому «Цунів» відбувся наймасовіший таборовий захід пластунів у цьому році. Понад півтори тисячі членів організації віком від 6 років приїхали на традиційне Свято Весни, що передує початку літнього сезону мандрівок і таборів. Про це повідомляють організатори заходу.

Протягом трьох днів учасники Свята змагалися між собою у різноманітних активностях та спортивних іграх. Пластові курені показували свої вміння у наданні першої медичної допомоги, в’язанні вузлів, куховарінні, вмінні орієнтуватися за компасом та інших практичних навичках.  Учасники заходу жили в наметах, а їжу готували на вогні. Для більшості пластунів молодшого віку це був перший досвід ночівлі на природі.

Читайте також: Понад дві тисячі скаутів святують День пластуна у Львові. Фото

Крім цього, пластуни відзначили 100-річчя з дня заснування Чорноморського флоту. Протягом двох днів кожен курінь будував табір, який нагадував корабель або щось подібне. Для цього діти використовували шнурки, дерево та різноманітні декорації. На щоглі Свята Весни під час офіційних церемоній, поруч з державним, піднімали також прапор Військово-морських сил України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!