15 осіб в аудиторії, відкриті вікна та обов’язкові маски. Як пройде ЗНО-2020 на Львівщині

1634 0
У кожному пункті тестування чергуватимуть медичні працівники закладів освіти або закладів охорони здоров’я.
фото: unsplash.com

фото: unsplash.com

Термометрія, одягання масок або респіраторів, розміщення при вході антисептиків для обробки рук – це лише частина протиепідемічних заходів, яких дотримуватимуться під час ЗНО-2020. Про це сьогодні, 26 травня, під час брифінгу повідомила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

«Цього року, окрім документів та ручок, у пункт тестування із собою необхідно взяти маску. Допускаються також саморобні маски. Діти писатимуть тестування із деяких предметів упродовж трьох годин, тому важливо, аби вони були зручними. Сьогодні ми готуємося до такої ситуації, але не виключено, що можуть бути певні зміни», – каже вона.

Читайте також: Як львівські школярі завершуватимуть навчальний рік

Розсаджуватимуть учасників зовнішнього незалежного тестування в аудиторіях по 15 осіб на відстані 1,2 метри. Санітарні кімнати забезпечать рідким милом та паперовими рушниками. Аудиторії будуть добре провітрені. Під час тестування, за винятком інструктажу та аудіювання, рекомендують відкривати вікна, якщо це дозволять погодні умови.

У кожному пункті тестування чергуватимуть медичні працівники закладів освіти або закладів охорони здоров’я.

«Цього року на Львівщині для проходження зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалось 26 тисяч 239 осіб. Понад 14 тисяч – це випускники закладів загальної середньої освіти. У це число входять також студенти коледжів, учнів системи профтехосвіти, а також випускників минулих років, які хочуть здобути другу освіту», – додала Лариса Середяк.

На території області діятиме 117 пунктів тестування.

Нагадаємо, що раніше МОН через карантин на місяць посунуло дати вступної кампанії. Зокрема, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), і до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти. ЗНО ж проведуть із 25 червня до 17 липня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!