16 гірників шахти «Надія» продовжують протест під землею, а їхні родини ідуть у Львів

1696 0
Він триває уже сьому добу.
фото: iset-pi.ge

фото: iset-pi.ge

16-ро гірників надалі протестують у забої шахти «Надія» проти невиплати зарплати. Двох людей, яким стало погано уночі, підняли на поверхню. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє керівник незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Читайте також: Гірники шахти Надія обіцяють розпочати голодування

«Дружини переживають за здоров’я та життя гірників – вмовляють протестувальників не оголошувати голодування. Проте вони говорять, що не припинять акцію протесту, доки з ними повністю не розрахуються по зарплатних боргах», – пише Михайло Волинець.

Борг перед працівниками підприємства залишається на рівні 46 млн грн – зарплат немає з березня.

Також родини гірників вирушили у пішу ходу з Куликова до Львова, аби привернути увагу до проблеми.

Нагадаємо, учора під час засідання Кабінету міністрів профільне міністерство отримало доручення вирішити проблему, хоча шахта не є у його підпорядкуванні. Сьогодні ж мало відбутись позачергове засідання Кабміну, де мали б розглянути це питання, але його не включили до порядку денного.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!