17 тисяч українських компаній мають росіян чи білорусів серед власників

2233 0
У топ-20 таких компаній з найбільшою виручкою увійшли «Брокард-Україна», «Крюківський вагонобудівний завод», «Ніссан Мотор Україна» тощо.

17 тисяч ‒ саме така кількість активних українських компаній, серед власників, засновників або кінцевих бенефіціарів яких є хоча б один громадянин або резидент Російської федерації чи Білорусі. Українських компаній, що мають зв'язки з Росією ‒  близько 13 800, з бБлоруссю ‒ 3 300. Про це повідомили у пресслужбі YouControl. 

«Співпраця з контрагентами з країн-агресорів, безсумнівно, ризикована через надзвичайно високу ймовірність виникнення негативних фінансових наслідків, операційних втрат, псування репутації. Це пов’язано, насамперед, із застосуванням українських та міжнародних санкцій», – зазначив заступник директора з правових питань YouControl Данило Глоба.

Читайте також: Львівські готелі. Кому належать і чи є там російський бізнес

За його словами, механізм санкцій розроблений таким чином, що заборони та обмеження автоматично застосовуються до тих, хто співпрацює з компаніями, які перебувають під санкціями. У такий спосіб російські, білоруські та українські компанії, що мають зв'язки з країнами-агресорами, є «токсичними», а співпраця з ними означає непряму підтримку міжнародної агресії, оскільки військові витрати фінансуються за рахунок їхніх податків. 

У топ-20 таких компаній з найбільшою виручкою увійшли «Брокард-Україна», «Крюківський вагонобудівний завод», «Татнєфть-АЗС-Україна» та інші. В YouControl додали можливість відстежувати зв’язок компанії з окупантами. Для цього варто зайти на картку юридичної особи і Експрес-Аналіз автоматично підсвітить ці дані як ризиковий фактор.

Нагадаємо, чимало підприємців зараз почали допомагати українській армії та переселенцям. До ініціатив увійшли передача коштів та ресурсів на потреби військових, допомога переселенцям, волонтерам і медикам. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!