19-річний важкоатлет з Львівщини встановив новий світовий рекорд

1722 0
Богдан Гоза з Жидачева виборов золоту медаль на чемпіонаті Європи серед юніорів.
Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА

Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА

19-річний важкоатлет з Львівщини Богдан Гоза переміг на континентальному чемпіонаті та встановив новий світовий рекорд. Про це повідомляє управління молоді та спорту Львівської ОДА.

Читайте також: 15-річна спортсменка з Львівщини стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу. Оновлено

Зокрема, Богдан Гоза з Жидачева, який є українським важкоатлетом, майстром спорту України міжнародного класу виборов «золото» на чемпіонаті Європи серед юніорів. У сумі двоборства представник Львівщини підняв 400 кг.

Також спортсмен з Львівщини встановив новий європейський та світовий рекорд серед юніорів, піднявши у ривку 190 кг. До речі, попередній рекорд також належав Богдану Гозі. Тоді жидачівський важкоатлет підняв 210 кг у поштовху.

Хлопець навчається у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського та Львівській школі вищої спортивної майстерності. Його тренерами є Андрій та Володимир Гентоші.

Цього року важкоатлет також став віцечемпіоном світу серед юніорів до 20 років, а у 2019 році спортсмен отримав звання чемпіона Європи серед юнаків до 17 років та срібним призером чемпіонату Європи серед юніорів.

Нагадаємо, сьогодні, 2 жовтня, у столиці Норвегії стартує чемпіонат світу з боротьби. До складу національної збірної команди України увійшли дві представниці Львівщини – Олександра Хоменець та Богдана Кокозей (Ящук).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!