Політична реклама

1 кг молодої картоплі та капусти весною коштуватимуть10-12 грн, – експерт

1754 0
Рання картопля нинішнього року коштуватиме не більше 10-12 грн. Такий прогноз на прес-конференції озвучив експерт плодово-овочевого ринку Українського клубу аграрного бізнесу Ігор Стрелюк,

"Можливо, перша молода картопля та молода капуста коштуватимуть 10-12 грн, такі ж ціни, як і минулого року, але вони швидко мають знизитися. Адже питання в тому, скільки виробник зможе її продати. Так, звісно, вони можуть тримати ціну 12 грн, але якщо вся інша картопля буде по 2 грн, то молоду просто мало купуватимуть. І виробники та продавці самі будуть зацікавлені знизити ціну на картоплю на 5-6 грн, щоб збільшити обсяги продажів", – сказав експерт.

Він також припустив, що ціна на інші ранні овочі буде нижчою, ніж торік.

"Українські томати, огірок і редис будуть у хорошій ціні, і їх буде достатньо для споживання. Я маю на увазі вирощені у квітні, червні та липні. Виробники борщового набору, приміром молодої капусти, моркви, буряка та картоплі, на сьогодні мають досить високі залишки, і говорити про те, що ціна буде 7-10 грн – навряд чи так станеться", – зазначив І.Стрелюк.

За словами експерта, сьогодні в Україні в середньому вирощують 20 млн тонн картоплі, 8 млн тонн овочів і близько 4 млн тонн фруктів.

Джерело:  УНН

 
ТЕГИ: гроші

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!