Політична реклама

1 вересня львів'ян запрошують на фестиваль єврейської культури LvivKlezFest

1012 0
Побувати на традиційному весіллі, потанцювати під мелодії справжніх клезмерських музик та скушувати особливу кухню пропонує єврейська община львів’янам вже за кілька тижнів. Першого вересня у місті розпочинається V Міжнародний фестиваль єврейської культури LvivKlezFest-2013.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
 

Клезмерська музика – це музика єврейських ансамблів, учасники яких не знали нотної грамоти, але тонко відчували та розкривали душу єврейського народу. Вона, зазвичай, лунала у маленьких єврейських містечках.

LvivKlezFest – це спроба відтворити втрачену музичну культуру та частину історії Львова, зокрема, єврейського кварталу, який був невід’ємною складовою галицької мультикультурної столиці.

Щороку фестиваль збирає євреїв з усього світу. Минулого року гості приїжджали з Австрії, Ізраїлю, Молдови, Німеччини, Польщі, Росії, України, Франції, Швеції.

Цьогоріч у програмі фестивалю – 1 вересня з 11.00 до 12.30 театралізоване дійство «Єврейське весілля», далі весільна хода за маршрутом: пл. Ринок – вул. Староєврейська – вул. Братів Рогатинців – пл. Коліївщини – вул. Арсенальська. А вже після обіду, з 14.00 і до 22.00 – гала-концерт V Міжнародного фестивалю «LvivKlezFest-2013».1

Організаторами LvivKlezFest 2013 виступає Всеукраїнський Єврейський Благодійний Фонд «Хесед-Ар’є».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!