200 новинок і 160 подій. Що цікавого підготував Bookforum цього року у Львові

1610 0
На гостей чекає понад 2000 книжкових новинок від понад 150 видавництв.
Фото: Олександр Мазуренко

Фото: Олександр Мазуренко

Сьогодні у Львові розпочався 28 BookForum. Він триватиме із 15 по 19 вересня. Цього року BookForum вперше за всю історію пройде у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Заплановано понад 160 подій, панельних дискусій і традиційна Ніч Поезії та музики non-stop.

На форум у Львові запрошені гості з усієї України, а також ЄС, США, Південної Америки та Африки. Про це під час брифінгу повідомили організатори фестивалю.

Фокусна тема 28 BookForum – «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними». Цьогоріч організатори очікують близько 30 тисяч гостей і наголошують на дотриманні карантинного режиму.

Загалом на Форумі видавців планують 160 подій (з них 90 наживо) та 50 дискусій на суспільно-важливі теми. Також під час форуму презентують 15 тематичних кластерів та спеціальних проєктів. 

Участь візьмуть понад 250 учасників – авторів, видавців, ілюстраторів, перекладачів, громадських активістів та культурних менеджерів. 

На BookForum до Львова приїдуть 25 іноземних авторів з 21 країни, для цього залучать 3 локації у центральній частині Львова. Основні події відбуватимуться на двох локаціях: на спільному подвір’ї палацу мистецтв та палацу Потоцьких, а також на проспекті Свободи.

Вхід на територію Палацу мистецтв платний. Одноденний квиток коштує 80 гривень, тоді як чотириденний – 150 гривень.

Не менш цікаві презентації відбуватимуть в онлайн-режимі.

«В онлайні ми очікуємо Ольгу Такарчук та Елевіт Егер, також небінарну поетку. З українських авторів ми очікуємо неординарного Юрія Іздрика або Наталку Сняданко, чи, скажімо, Тараса Прохаська, якого запросимо на дуже особистісну приватну розмову», – розповіла Тvoemisto.tv програмна директорка львівського міжнародного BookForum Софія Челяк.

Однією з головних фестивальних атракцій BookForum стане «Ніч поезії та музики non-stop». Дійство відбуватиметься з 18 по 19 вересня. Глядачів розважатиме гурт «Хамерман знищує віруси», «Пиріг і Батіг», «Brat» (проект львівського поета та музиканта Григорія Семенчука), «Zapaska» та Михайло Банах.

Повну програму 28 BookForum дивіться тут.

Юлія Данилюк

Фото і відео Дар'ї Кучер 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!