2021 рік у Львові планують оголосити Роком донорства

1022 0
Львівські медики щороку рятують життя десяткам, сотням, тисячам людей.
Фото: Mehrnews.com

Фото: Mehrnews.com

2021-й може стати Роком донорства. Таку ідею запропонував мер Львова Андрій Садовий, повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Папа Римський Франциск оголосив 2021 Роком родини

Львівські медики врятували життя десяткам, сотням, тисячам людей. За рекордні 3 тижні у Львові відкрили нове «ковідне» відділення на 350 ліжок, забезпечено резерв у 1300 ліжок, відкрили нову ПЛР-лабораторію, де можна зробити надточні аналізи. Також у Львові почали активно займатися трансплантологією та вже провели низку пересадок серця, нирок, печінки. Всю Україну облетіла фотографія, де медики стоять у коридорі і, схиляючи голови, прощаються із жінкою, яка віддала частину себе, вмираючи від невиліковної хвороби, щоб врятувати життя багатьом іншим.

Читайте також: Львівські лікарі віддають шану жінці-донору, яка врятувала чотирьох пацієнтів. Фото дня

«Пропоную, щоб 2021 рік ми оголосили роком донора. Щоб ми розуміли важливість слова «віддати» – свою кров, волосся, хтось може просто поділитися грошима. Дуже часто ти рятуєш життя людини, яку не знаєш, але водночас змінюєш, робиш цей світ кращим», – зазначив Андрій Садовий.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!