20 мешканців Львівщини відмовились іти до війська

3887 0
У новому Законі України «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» йдеться про часткову мобілізацію у три хвилі протягом 2015-го. За ухилення від призову на строкову військову службу та ухилення від призову за мобілізацією передбачена кримінальна відповідальність.
фото: vidomosti-ua.com

фото: vidomosti-ua.com

Перша хвиля мобілізації цьогоріч стартувала 20 січня. Відтак, як повідомляє Новий погляд, задля забезпечення виконання цього Закону прокуратура Львівської області вживає заходи координаційного характеру: посилено взаємодіє із місцевими органами влади, міськрайвідділами міліції та військовими комісаріатами із метою своєчасного оповіщення та прибуття громадян, які призиваються на військову службу.

Також прес-служба прокуратури Львівської області повідомляє, що прокурорів орієнтують на оперативне реагування на інформацію про факти порушення законодавства та вжиття передбачених законодавством заходів щодо їх усунення. Адже за порушення, вчинені як військовослужбовцями, так військовозобов’язаними чи призовниками, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Читайте також: Все, що львів'янам цікаво знати про мобілізацію. 10 фактів

Зокрема, до адміністративної відповідальності притягуються особи, які порушили законодавство про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, правила військового обліку, не з’явились на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасно подали в обліковий орган відомості про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади тощо. Правопорушникам загрожує покарання у виді штрафу до 5100 грн.

Упродовж 2014 року прокурорами розпочато 121 кримінальне провадження за вказаними фактами. На цей час до судів скеровано 20 обвинувальних актів за ухилення від призову. У 14 провадженнях уже постановлено вироки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!