15 нових українських альбомів, щоб налаштуватись на потрібну хвилю

17762 0
Рік, що минув, був доволі плідним для українських виконавців. У 2014 року ми вперше знайомились із ONUKOю, милувались дещо меланхолійними мелодіями гурту Один в каное та плакали під нове прочитання Шевченка Сестрами Тельнюк. Військовий конфлікт на сході країни спровокував бойкот російської музики. Тому українці все частіше почали надавати перевагу музичному продукту національного виробництва. Ми зібрали для вас підбірку «свіжих» альбомів українських виконавців.

Epolets – Dogma

 Платівка стала другим повноформатним релізом у дискографії музикантів та вмістила в себе десять нових композицій. «Вона є відображенням нашого стану протягом цього року. За останній рік багато чого змінилось, як у суспільстві, так і в нас самих як в музикантах. Можна сказати, що цей рік нас виснажив. Але водночас за цей час ми багато чого Нова платівка поєднала пісні про найрізноманітніші грані нашого життя – тут є блюз та самотність, збуджуючий госпел та секс, панк та позерство, тріп хоп та злоба, пронизливе танго та війна. Світ змінюється кожен день, на зміну одним догмам приходять інші, але ми сподіваємося, що в кожному з нас непохитними лишаються лише справжні цінності. Отже, не створюйте собі кумирів, хіба що вам сподобається наша» - ділиться рефлексіями Dogma.

Прослухати композиції можна тут.

 

Фіолет - Вігвам

 «Вігвам», як зазначають музиканти, став продовженням еклектичної традиції піснетворення в творчості гурту: домінування гітарного звуку не завадило музикантам легко переходити від ліричних балад до надривної соціально орієнтованої альтернативи.

Прослухати і завантажити композиції можна тут.

 

5 vymir – Містолінія

На рахунку досвідчених киян вже є один англомовний лонгплей, проте хлопці вважають саме цей студійник своїм дебютним альбомом. Квартет працював над альбомом в київській студії Lipky Zvukozapys, а деякі клавішні партії записувалися в лондонській студії Metropolis.

У пісні «Колір» заспівала перлина українського джазу Анна Чайковська, відома також співпрацею з Esthetic Education, Океан Ельзи та багатьма талановитими артистами. Назва «Містолінія» з’явилася під час брейнсторму разом із редактором open.ua, Олексою. Вона мала відображати урбаністичну концепцію альбому. На звороті обкладинки треклист виглядає як лінія метро, де кожна пісня — нова станція. «Містолінія» — нове слово в українській мові. В альбому повністю аналоговий звук: записані лише живі інструменти і немає цифрових ефектів. Було використано 8 видів клавіш і 7 гітар.

Завантажити альбом можна тут.

 

Sleeping Bear – Sleeping Bear

Молодий музичний колектив з м Київ, який виконує інструментальний пост-рок. Відправною точкою в існуванні колективу можна вважати 7 квітня 2013 року, коли відбувся дебютний виступ групи. Незважаючи на те, що музиканти вже досить тривалий час грають разом, група знаходиться ще на самому початку творчого шляху і активно займається написанням нового матеріалу. Дебютний однойменний альбом групи побачив світ 22 квітня 2014.

Прослухати і завантажити композиції можна тут.

 

Гапочка – Електроакустика

Новий міні-альбом столичного гурту складається з п’яти композицій, серед яких представлені як нові пісні, так і ті, що раніше вже видавалися, проте в істотно переробленому у відповідності до формату міньйону вигляді. Зазирнувши у першу студійну платівку «Гапочки» під назвою «Етап», слухач знайде дві з п’яти презентованих нині композицій, серед яких «Крила» і титульна пісня міні-альбому «Ніжності», які однаково цікаво й нешаблонно звучать в обидвох своїх варіаціях, що, до речі, є досить рідкісним явищем. Три свіжих композиції під назвами «Душа», «Сховай» та «Незвичайні» чудово доповнюють загальну картину міньйону, створюючи подекуди романтичну, подекуди меланхолічну, а заразом витончено-гармонійну музичну естетику.

Прослухати і завантажити композиції можна тут.

 

Vera Lingua – Sounds Of The Earth

Київський гурт Vera Lingua включає в собі лише дві особи, але їх виступи нікого не залишають байдужими. Подає гурт гарячу інструментальну музику у вигляді суміші пост-року з прогресивним роком, підмішуючи трохи електронної музики. Почали записуватися ще в лютому 2014-го на студії “pystelnykArt” і випустили альбом 6 листопада. Vera Lingua розпочав свій шлях з 2010 року. З тих пір команда вже двічі побувала на сцені фестівалю Захід в 2012 та 2013 роках, закривали великий фестиваль пост-року в Україні Post Universe II, який відбувався в Симферополі 22-23 листопада 2013. Приймали участь у всіх трьох фестивалях експериментальної інструментальної космічної музики Space Fest в Київі.

Прослухати і завантажити композиції можна тут.

 

Злам – Бачив, як вдихають горе

Важко уявити сучасну українську метал сцену без гурту «ЗЛАМ». За 7 років свого існування, ці чотири хлопці зруйнували стереотипи щодо другорядності й тупого копіювання вітчизняними важкими командами їх європейських та американських колег. 24 червня вони презентували свою другу платівку, прослухавши яку, розумієш, що старання і наполегливість, з якими «ЗЛАМ» творять свою музику, роблять їх дійсно однією з кращих українських важких команд. Шалені аранжування, нестандартні ідеї, важкі рифи, надривний вокал, глибокі текст. 

Прослухати і завантажити композиції можна тут.

 

Масса причин – Їжа вода

Музичний гурт з Дніпропетровська, який функціонує з 2010 року. Виконує пісні українською в стилі soft rock з легким присмаком джазу. Новий альбом являє собою драйвовий і яскравий поп-рок із насиченим фірмовим звучанням. «Їжа Вода» – це друга платівка гурту.

«Новий альбом – це повернення до первинних цінностей, це символ простоти і невимушеності і, якщо хочете, безвиході буття. Це музика у всій її споконвічній красі, лише трохи прикрашена словами».

Прослухати і завантажити композиції можна тут.

 

Vivienne Mort – Готика EP

Над новими композиціями свого «переломного» періоду музиканти працювали весь останній рік, протягом якого написали куди більш, ніж 5 треків, але саме вони злилися в єдину гармонію настрою, посилу і музики. Саундпродюсером «Готики» став Юрій Акоп, який зробив альбом максимально камерним і живим, уникаючи зайвих електронних втручань. Всі інструменти писалися наживо, що часто займало куди більше часу, ніж планувалося спочатку, але заради найчистішого звучання Vivienne Mort йшли на будь-які експерименти Юрія.

Прослухати і завантажити композиції можна тут.

 

НастяЗникає – Дієслова наказового способу

Акустичний соул з Києва. Молода українська виконавиця Анастасія Осипенко у рамках свого музичного проекту презентувала широкому загалу свій дебютний альбом. На разі співачка планує, витримавши деяку паузу, зайнятись пошуком музикантів для подальшого розвитку свого проекту, оновивши його звучання шляхом залучення додаткових інструментів. Реліз вмістив у себе чотирнадцять авторських композицій, присвячених хвилюючим дівчину проблемам: страх дорослішання, крихкість стосунків та примарність сучасного оточуючого світу.

Прослухати і завантажити композиції можна тут.

 

Sasha Boole – Survival Folk

Кантрі/фолк виконавець з України. Його активна гастрольна діяльність почалась лише у 2014 році, проте за спиною музиканта вже понад 100 концертів у 5 різних країнах. Зовсім нещодавно Саша презентував свій другий студійний альбом Survival Folk, з яким, після туру Україною, вирушив у європейське турне Польщою та Німеччиною, зігравши концерти у Берліні, Варшаві, Кракові та ще низці міст. Також, цьогоріч музикант видає сингли на американському та аргентинському лейблах. Його музику часто порівнюють із ранньою творчістю Боба Ділана, замішаною на коктейлі з дарк-фольку, блюзу та готичної американи.

Прослухати і завантажити композиції можна тут.

 

The Softs – Right or Wrong

Приємний вокал, досить грамотна англійська вимова, загравання з електронікою рівно до тієї межі, поки це ще не набридло. Не дарма хлопці потрапили на радіо ALLFM (Великобританія), а пісня «Listen To Your Heart» тепер в сет-листі The Best Eastern European Music! Альбом записувався в домашній студії хлопців, а зводили вже професіонали у Санкт-Петербурзі. Отримали об’ємний звук, динамічність, доречні синтезаторні партії. Хлопці на дуже правильному шляху!

Прослухати і завантажити композиції можна тут.

 

Norma – Basic

Представники Київського електронного підпілля. Група «Norma» була сформована у вересні 2013 року у складі з двох чоловік – Євгенія Лашко (вокал, автор пісень) та Андрія Труфанова (гітара, клавішні, технічна частина). Робоча назва пісні «Нормально» (яка надалі стала дебютним синглом групи під назвою «Звичайні Речі») дало назву групі. Навесні 2014 – го року група записала три сингли і випустила дебютний альбом Basic. На даний момент група веде підготовку матеріалу для запису нового альбому.

Прослухати і завантажити композиції можна тут.

 

Colaars – Native EP

Це вже другий студійник хлопців. Над звучанням релізу працював Hugh Fothergill на одній з лондонських студій – «Dairy Studio», який вже відомий співпрацею з Basement Jaxx, Bipolar Sunshine, Kodaline і La Roux. COLAARS трохи змінили склад, але залишаються такими ж світлими і ритмічними. Красивий звук забезпечить пігулки від депресії навіть взимку. Так і хочеться танцювати під це всю ніч.

 Прослухати і скачати композиції можна тут.

 

Off Lines – Self-titled

Проект Off Lines народився шляхом вигнання теперішнього фронтмена з тодішніх One-eyed pirates. «Так гітаристи перетворюються на електронщиків»: говорить Роман Плекан – незмінний ідейний натхненник і людина-оркестр. Музика народжувалася в основному в голові соліста, але зараз йому пощастило зустріти барабанщика і гітариста, які теж не проти докласти свою руку до неї. У цьому році хлопці планують відіграти живий концерт, що буде дуже цікавим видовищем, враховуючи характер музики.

Прослухати і скачати композиції можна тут.

За матеріалами Іnspired.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!