Яка пісня була найпопулярнішою серед львів'ян 20 років тому?

5822 1
Tvoemisto.tv вирішило повернутися з вами у минуле та пригадати пісні сестрички Віки (Врадій) – культової співачки тих часів. Екстравагантною, епатажною й неординарною, – такою запам’ятається нам назавжди Сестричка Віка. 20 років тому її пісня "Тинди-ринди" була справжнім хітом.
фото: www.ex.ua

фото: www.ex.ua

Виступ Віки Врадій на першому фестивалі «Червона рута» у 1989 році став землетрусом, сонячним ударом і повінню одночасно. Від її хриплуватого голосу, пісень, зовнішнього вигляду, епатажної поведінки, шолому льотчиці на голові слухачі очманіли.

Віка взяла гран-прі на «Червоній руті», у 90-му постриглася наголо, підтримуючи вимоги студентів у Києві, у 92-му стала «Міс Рок-Європа». Сама писала тексти до своїх пісень і була Сестричкою Вікою для «Братів Гадюкіних», поки не пішла у музичні світи самостійно. Тогочасні студенти підхоплювали її «Україна рок-н-рол», «Мамо, я дурна», «Ганьба», «Тинди-ринди», «Хочу пива», «Шахтарські буги», «Сороміцькі коломийки», «Зима в кедах»…

У 1993 році співачка поїхала з концертами до США й залишилася в Нью-Йорку з сином. Під час Помаранчевої революції Віка Врадій відвідала Україну, куди ще раніше приїхав її син. Планувала поновити свою музичну творчість, проте після недовгого перебування знову повернулася в Штати. Нині співачка живе в Лос-Анджелесі.

Музична композиція «Тинди-Ринди» була мегапопулярною у 90-х роках.

 

Пропонуємо також пригадати інші хіти Віки Врадій – «Ганьба» та «Україна рок-н-рол».

 

Джерела: Вікіпедія, Рок-ОКО, Високий замок.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
16 Квітня, 2015 16:31
Ольга Найпопулярнішою? Я б не сказала. У 1995 Віку точно не співали. А от без "Старенького трамваю" не обходились жодні посиденьки.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!