20-ті роковини катастрофи. Завтра у Львові вшанують пам'ять жертв Скнилівської трагедії

3770 0
Через воєнний стан меморіальні події проведуть в іншому форматі.
Фото: ukrtime.com

Фото: ukrtime.com

Завтра, 27 липня, минає 20 років із дня Скнилівської трагедії, коли під час cвяткування 60-ї річниці 14 авіаційного корпусу ВПС України винищувач Су-27УБ влетів у натовп глядачів. Тоді в авіакатастрофі загинули 77 осіб, серед них 28 дітей, і постраждали близько 250 людей.

Щороку у Львові вшановують жертв Скнилівської трагедії, однак, цьогоріч, через безпеку присутніх та обмеження, зумовлені воєнним станом, меморіальні події відбудуться у дещо іншому форматі, аніж зазвичай.

Читайте також: На Львівщині в озері втопився 18-річний хлопець

Зокрема, 27 липня, у 20-ті роковини Скнилівської катастрофи, звершать Богослужіння у храмі Воскресіння Христового, що на вул. Городоцька 319а. Очолить моління Митрополит Львівський УГКЦ Високопреосвященний Владика Ігор. Початок об 11:00 год.

Нагадаємо, у минулі роки заходи з вшанування жертв Скнилівської катастрофи відбувалися у два етапи. Спершу  звершували Божественну Літургію та Парастас за загиблими у каплиці Всіх святих українського народу і пам'яті жертв Скнилівської трагедії біля летовища, а потім присутні вирушали до «Сегменту пам'яті на аеродромі», де покладали квіти та запалювали лампади.

Спогади очевидців тих подій можна прочитати тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!