24 млн грн збитків. На Львівщині судитимуть директора лісгоспу через службову недбалість

1117 0
На відчуженій землі проводили незаконний видобуток піску, що завдало державі збитків на понад 24 млн грн.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

12 квітня до суду направили обвинувальний акт стосовно директора одного з лісогосподарських підприємств Львівської області. Досудове розслідування встановило, що посадовець підписав акт прийому-передачі межових знаків, не провівши перевірки дійсних меж лісового господарства.

Як повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, унаслідок цього частина території, яка належить лісовому фонду, була відчужена підприємцю, що займається видобутком корисних копалин. На відчуженій землі проводили незаконний видобуток піску, що завдало державі збитків на понад 24 млн грн. 

Читайте також: Через незакріплений люк у Львові загинув 11-річний хлопчик

Таким чином, директора лісгоспу обвинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Якщо доведуть вину, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!