25 бізнесів, які переїхали на Львівщину, готові повернутися в свій регіон

2820 0
Львівська область – перша в Україні за кількістю релокованих бізнесів.
фото: спецбудмаш

фото: спецбудмаш

На Львівщину з інших областей, станом на сьогодні, переїхали 205 підприємств, які створили 5 тисяч робочих місць. Відтак, Львівщина – перша в Україні за кількістю релокованих бізнесів. Про це повідомив очільник Львівщини Максим Козицький.

Читайте також: На Львівщині збудують новий завод хлібобулочних виробів на 1000 робочих місць

За його словами, з-поміж тих бізнесів, які переїхали на Львівщині, 25 уже готові повернутися додому, оскільки активні бойові дії в містах та селах, де їхні потужності були раніше, припинилися.

Львівська ОВА напрацювала Програму, якою може скористатися як бізнес, який переїхав на Львівщину, так і бізнес, який працював у нашій області до початку повномасштабної війни. Програма працює через три інструменти: безповоротна фінансова допомога релокованим виробничим підприємствам, ваучерна підтримка на маркетингові послуги або послуги сертифікації, безповоротна фінансова допомога на закупівлю обладнання в окремих виробничих галузях.

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни росії проти України у Львівську область релокувались більше 200 підприємства, 130 з них уже працюють. Найбільше релокованих у таких галузях: легка промисловість – 39, машинобудування – 23, металообробка – 23,  харчова промисловість – 21, хімічна промисловість – 13, медицина – 11, будівництво – 9, меблева промисловість – 7, торгівля – 36, інші – 21.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!