25 днів української: у мережі стартує новий мовний флешмоб

14558 0
До 25-річниці Незалежності України публічні особи закликають усіх спілкуватися винятково українською упродовж 25 днів.  

Організатори проекту мають на меті показати, що перейти на українську мову зовсім не важко і навіть дуже приємно.

«Ми вирішили, услід за порадами мудрого кота Інжира (У незалежній  країні – не залежуйся!), розштурхати громаду України і дати змогу багатьом розширити межі своєї власної Незалежності, перейшовши на спілкування українською мовою. Або ж – дізнатися про українську якомога більше і, хтозна, може покохати її усім своїм гарячим серпневим серцем!», – пишуть організатори на офіційному сайті Мовомарафону.

Щоб долучитися до флешмобу, потрібно зареєструватись та обрати одну з двох бігових доріжок.

Перша доріжка — для справжніх сміливців і шибайголів – мовомарафон: повне занурення в українську мову на три з гаком тижні, тобто тимчасова відмова у вживанні російської у всіх сферах життя. Таке вже проходили активісти першого Мовомарафону, що відбувся у лютому цього року в Харкові, і тепер дуже хочуть вам про це розказати.

Якщо ж охочі долучитися до флешмобу трішки соромляться, то для них підготували другу доріжку – це лагідний мовомарафон. У ньому можна отримувати цікаві завдання, які допоможуть поступово опанувати українську, не шокуючи оточуючих різкими змінами.

«Ми підготували цілий стос порад та корисної інформації для всіх мовомарафонців: що робити, щоб полегшити перехід на українську в щоденному спілкуванні, як зберегти мовну стійкість в середовищі, а також – як поліпшити мовлення, позбутись росіянізмів та збагатити словниковий запас. Також будуть різноманітні офлайн-завдання та заходи, де марафонці зануряться в спілкування українською з головою», – повідомляють на сайті.

Організатори надсилатимуть зареєстрованим учасникам листи із задачами та порадами кожні 2–3 дні.  Виконані завдання публікуй під хештеґом #мовомарафон. 

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!