25% ПЛР-досліджень хибно негативні та режим тиші з ОРДЛО. Головне за ніч і минулу добу

2863 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Photo by Nico Benedickt on Unsplash

Photo by Nico Benedickt on Unsplash

Covid-19 – Найважливіше. За даними Міністерства охорони здоров’я, до 25% результатів ПЛР-досліджень можуть бути хибно негативними, оскільки для ПЛР-тестування береться мазок з ротоглотки, а вірус може знаходитися у нижніх частинах дихальних шляхів.

Міністерство виключило «Лопінавір» та «Рітонавір» з переліку препаратів при лікуванні Covid-19.

Читайте такожЦя мутація коронавірусу захопила світ. Вчені намагаються знайти причину

Нідерланди запроваджують двотижневу самоізоляцію для громадян, які повертаються з країн, де зафіксована велика кількість випадків інфікування Covid-19, до їх числа входить і Україна.

За останніми даними, у світі зареєстрували 16 млн 189 тис. випадків захворювання на коронавірус. Більше половини хворих вже вилікувались – 9 млн 906 тис. осіб. Жертвами коронавірусу стали 647 тис. 

Четверту частину від усіх випадків зараження зафіксували у США – 4 млн 315 тис. 2 млн 396 тис. – у Бразилії. Ще 1 млн 385 тис. хворих зафіксували в Індії.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 274 хворого (130 за попередню). Разом 8 832. Одужали – 1 964 особи (плюс 45 за дві доби), померло – 233 (плюс 11 за дві доби).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 2 026 осіб (920 за попередню добу). Загальна кількість 64 849 пацієнтів. Одужало – 35 807 (921 за дві доби), померло – 1 605 особи (плюс 34 за дві доби).

Читайте також«Віддана до кінця». У пам’ять про керівницю міського лабцентру Галину Михальчук

Перелік антилідерів не змінний: Львівська область – 8 832 (детальніші показники вище), Київ – 7 620 осіб (плюс 224 за дві доби), далі йдуть Чернівецька – 5 592 (плюс 107 за дві доби) та Рівненська – 5 623 (плюс 224) області.

Найбільша кількість активних хворих на 100 тис. населення зареєстрована у Львівській (265), Закарпатській (223,8) областях та в місті Київ (159,8).

Зеленський – Путін – Режим тиші. Президент України Зеленський у телефонній розмові з президентом РФ Путіним обговорили закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, який перебуває на розгляді у політичній підгрупі ТКГ, та закон про децентралізацію, який передбачає зміни в Конституцію України.

Путін заявив, що прийнята Верховною Радою постанова про проведення місцевих виборів суперечить Мінським угодами і ставить під загрозу перспективи врегулювання на Донбасі.

Читайте такожЩо ми знаємо про Covid-19 після п'яти місяців боротьби з ним

З опівночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим припинення вогню, про який домовились на засіданні Тристоронньої контактної групи.  Напередодні, російські бойовики здійснили 15 обстрілів українських позицій.

За повідомленням штабу ООС, бойовики підготували провокацію – замінували українські позиції мінами з годинниковим механізмом.

Велика Британія – Німеччина –  Білорусь. Британія підвищить свою здатність протистояти загрозам, що виходять від РФ і Китаю в космосі.

У неділю у Берліні легковий автомобіль з невідомих причин виїхав на тротуар і протаранив групу людей. Постраждали семеро людей, стан трьох з них – важкий.

У Севастополі міліє Чорноріченське водосховище, окупаційна влада шукає додаткові підземні джерела води.

У російському місті Хабаровськ третій тиждень тривають протести проти арешту губернатора.

Чиайте також: Пересісти на велосипед. Чи потрібен Львову велопаркінг і хто ним має займатися

Кандидатка у президенти Білорусі Ганна Канопацька заявила, що їй та її дітям погрожують. У мітингах на підтримку іншої кандидатки – Світлани Тихановської взяли участь тисячі людей.

Гарного Вам дня! Метеорний потік Персеїди, який відбувається щорічно, цього року буде максимально активним і помітним у ніч з 12 на 13 серпня. Пік його потужності припаде приблизно на 03:00. За безхмарної погоди можна буде побачити близько 60 спалахів на годину.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!