25 причин отримувати освіту за кордоном

3819 0
Насправді, не потрібен жодний слушний привід для того, щоби полетіти в далеку країну в якості іноземного студента і здобути освіту світового рівня.
Фото: aboutourism.wordpress.com

Фото: aboutourism.wordpress.com

Тим не менше, на випадок, якщо ви ще не впевнені у своєму рішенні, ознайомтеся зі списком 25-ти причин, щоб навчатися за кордоном від Освіта.ua

1. Отримати перевагу в резюме. Якщо ви можете відкрити для себе нову країну, набуваючи водночас необхідний практичний досвід, щоб отримати після закінчення навчання гідну роботу, то воно того варте.

2. Удосконалити мовні навички. У вас все ще залишилися знання іноземної мови зі школи? Ні? У мене теж ні. Оновивши їх під час навчання за кордоном, ви можете здивуватись тим, скільки ви всього пам'ятаєте.

3. Жити в чужій країні – це абсолютно не те ж саме, що провести відпустку за кордоном. Ви дійсно отримаєте безцінний досвід проживання за кордоном за місцем навчання, станете орієнтуватись у місті, як місцевий житель, будете знати, де продають найкращу каву, як уникнути пасток для туристів і як отримати максимальну вигоду з вашого перебування в новому місті.

Читайте також: Українську молодь кличуть вчитись до Європи

4. Познайомитися з різнобічними людьми. Контакт з різними типами людей за кордоном не тільки допоможе вам розвинути комунікативні навички, а й дасть уміння розбиратись у людях, розуміти як друзів, так і ворогів.

5. Завести друзів на все життя. Ви можете не любити будь-яку людину, яку зустрінете під час перебування за кордоном, але існує висока ймовірність того, що знайдете хоча б одного справжнього друга на все життя (якщо добре вмієте підтримувати зв'язки).

6. Відкрити для себе нову, неймовірну їжу. З'їсти побільше паельї, гратен, пирогів, шніцелів, шаурми, чімічангів, кацудонів, боботі, пахлави та багато чого іншого.

7. Вивчати й учитись по-іншому. Часто ті, хто навчається за кордоном, відкривають для себе абсолютно новий спосіб навчання. Він може бути збентежуючим, але, тим не менше, дозволить вам відкрити для себе нові способи самонавчання.

8. Отримати незалежність. Нелегко бути незалежним, але це, перефразовуючи Бейонсе, чорт забирай, набагато краще, ніж жити зі своїми батьками як 20-річна людина.

9. Навчитись розраховувати на себе. Переїзд за кордон – це тест на самостійність. Коли (або якщо) ви повернетесь додому, то, імовірно, будете менше покладатись на інших і візьмете більше відповідальності на себе.

10. Отримати приголомшливі знання про різні культури. Розуміння особливостей інших культур – це якість, за відсутності якої іноді можна звинуватити не тільки політиків; це ще те, що ви можете розвивати під час навчання за кордоном!

11. Подивитись на власну культуру іншими очима. Легко приймати свою культуру як абсолют, але проживаючи в іншій країні, ви можете розширити своє бачення рідної культури, що дозволяє сформувати свої власні погляди, а не просто приймати погляди тих, у середовищі кого ви росли.

12. Більше дізнатись про себе. Опинившись в абсолютно новому середовищі життя, ви зможете з'ясувати, до чого у вас є здібності, а до чого – ні. Таким чином, ви отримаєте безцінний досвід під час навчання за кордоном.

Читайте також: У Німеччині повністю скасували оплату за навчання. І для українців теж

13. Подорослішати. Прискорити перехід від підліткового віку до дорослого життя, зробивши крок у невідомість. Вам доведеться вміти постояти за себе, купувати собі їжу і прати свій одяг, але це того варте.

14. Отримати життєвий досвід. Одна з найголовніших причин для навчання за кордоном – це отримання життєвого досвіду. Ви зрозумієте, як організувати своє життя й «помістити його в одну валізу», навчитеся справлятися з непередбаченими ситуаціями, бути незалежним і самодостатнім.

15. Бути спонтанним і не боятися пригод. Коли ви на відстані тисяч кілометрів від дому, спонтанність і підприємливість – ваші найкращі друзі. Ідіть назустріч новим враженням і пригодам, займіться оглядом визначних пам'яток, і ваш життєвий шлях стане яскравим і барвистим.

16. Навчитись більше цінувати всілякі дрібниці. Навчання за кордоном, як правило, означає, що у вас буде ще менше пожитків, ніж у середньостатистичного студента. Будучи дуже далеко від дому, вам може не вистачити звичних зручностей, які раніше ви приймали як належне. Ласкаво просимо в нову реальність, де ви навчитеся цінувати все, що вам готували батьки, і бути вдячним за те, що у вас було більше, ніж дві пари взуття.

17. Розвинути глобальне мислення. У роботі, навчанні або грі ви зможете використовувати ваші здібності мислити глобально для того, щоби посилити ваші аргументи, розповісти про свої переконання й управляти своїм майбутнім.

18. Отримати вигоду від знижок для міжнародних студентів. Студентські знижки – це завжди у сто разів краще, ніж просто весело, й дозволяє вам ходити по магазинах у новому торговому центрі, витрачаючи незначні суми!

19. Це незабутній досвід. Навіть якщо вашим друзям у рідній країні набридне слухати про все це, ваш досвід навчання за кордоном залишиться з вами назавжди.

20. Ви будете більше цінувати свій дім і сім'ю. Будь-які спогади про сварки батьків або про конкуренцію між братами й сестрами будуть незначними в порівнянні з вашими спогадами про те, які вони чудові. (Точно так само і в них буде час, щоб забути про всі ваші недоліки). Коли ви повернетеся, сімейні зв'язки стануть набагато міцніше!

Читайте також: Топ-5 стипендіальних програм для навчання закордоном

21. Фінансування іноземних студентів стає все більш поширеним. Навчання за кордоном не повинно залишити вас без гроша в кишені, оскільки все більше й більше установ і державних органів пропонують спеціальні стипендії для іноземних студентів. Щоб дізнатися про міжнародні стипендії в різних країнах світу, відвідайте цю сторінку.

22. Скористатись перевагою більш низької плати за навчання. Це, звіcно, залежить від того, де саме ви вчитеся за кордоном, але якщо ви вибираєте місце в континентальній Європі, Азії чи Латинській Америці, то зрозумієте, що можна вчитись в університеті з хорошою репутацією, не обтяжуючи себе п'ятизначним боргом.

23. Використовувати вільний час для досліджень. У перервах між лекціями та семінарами навчання за кордоном залишає вам велику кількість часу для досліджень. Любите ви відвідувати знакові пам'ятки, пробувати нові продукти чи торгуватись на місцевих ринках – завжди є кращий спосіб провести час, ніж гортати Facebook!

24. Підвищити свої шанси працевлаштуватися за кордоном. Хоча ви завжди можете повернутись додому після закінчення навчання як іноземний студент, багато хто воліє залишитись у країні навчання і подати заявку на отримання робочої візи. Навіть якщо ви повернетесь додому або вирішили шукати роботу в іншому місці, міжнародний досвід, отриманий при навчанні за кордоном, позитивно оцінюється роботодавцями.

25. Тому що «різноманітність надає життю смак». Це може бути те, що ваш батько зазвичай каже, купуючи в супермаркеті чіпси з новим смаком, але це правда; зміни, різноманітність і новий досвід – це те, що робить життя повним. Змішайте це все та їдьте вчитися за кордон!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!