25 речей, які варто спакувати в «екстрену валізку»

12531 0
«Екстрена валізка» – це узагальнене визначення базового набору речей, необхідного кожній цивільній людині, щоб вижити в будь-якій екстремальній ситуації. У ситуації, яка є зараз в Україні, варто знати, що покласти в таку валізку. Як зібрати таку «екстрену валізку» – читайте поради фахівців.
Фото: vyshivanka.org

Фото: vyshivanka.org

Перш за все, треба визначитися з самою «валізкою». Для цієї мети зручніше використовувати невеликий рюкзак. Чому рюкзак, а не сумка? Уявіть ситуацію, в якій вам доведеться йти пішки, а не їхати на авто, або всюди корки і треба терміново евакуюватися пішки. Накинули рюкзак і пішли. З сумкою проблематичніше – нести менш зручно, пише на своєму сайті Мережа аптек D.S.

25 речей, які мають поміститися в рюкзак об'ємом 30 літрів:

1. Копії важливих документів у водонепроникній упаковці. Заздалегідь зробіть копії паспортів, автомобільних прав, документів на нерухомість, авто і так далі. Документи потрібно укладати так, щоб у разі потреби їх можна було швидко дістати. Серед документів не зайвим буде мати декілька фотографій рідних і близьких.

2. Кредитні карти і готівка.

3. Дублікати ключів від будинку і автомобіля.

4. Карту місцевості, а також інформацію про спосіб зв'язку і обумовлене місце зустрічі вашої сім'ї.

5. Засоби зв'язку і інформації. Невеликий радіоприймач з можливістю прийому в УКВ і FM діапазоні. Зараз є недорогі приймачі з акумулятором. Дозволить бути в курсі ситуації. Заготовте запасні батареї до радіоприймача (якщо потрібні). Мобільні телефони із зарядним пристроєм.

6. Не зайвим буде і ліхтарик (краще декілька) і запасні батареї до нього.

7. Компас, годинник (перевагу віддавайте водонепроникним).

8. Мультитул (англ. Multitool) - багатофункціональний інструмент з порожніми ручками, в яких сховані додаткові інструменти (лезо ножа, шило, пила, викрутка, ножиці і тому подібне).

9. Ніж, топірець.

10. Сигнальні засоби (свисток, фальшвеер і так далі).

11. Кілька штук пакетів для сміття об'ємом 120 літрів. Може замінити намет або тент якщо розрізати.

12. Рулон широкого скотчу.

13. Упаковка презервативів (12 штук без коробки, природно, без мастила і ароматизаторів). Презерватив - річ багатогранна, може згодиться тоді, коли не чекаєш.

14. Шнур синтетичний 4-5мм, близько 20 м.

15. Блокнот і олівець.

16. Нитки і голки.

17. Аптечка першої допомоги. На випадок війни вона має бути більша, аніж стандартна автомобільна. Аптечка повинна включати: - бинти, лейкопластир, вату, йод (краще у вигляді сухого олівця), - активоване вугілля (при інтоксикації), - Парацетамол (жарознижуюче, знеболююче) - Засоби проти алергії, діареї, шлункової інфекції, протизапальні очні краплі (щодо усіх цих засобів проконсультуйтесь з фармацевтом).

18. Покладіть свої ліки (мінімум на тиждень), які Ви вживаєте, з описом способу застосування і дози, а також рецепти, прізвища і мобільні телефони ваших лікарів.

19. Одяг: комплект нижньої білизни (2 пари), шкарпетки бавовняні (2 пари) і вовняні запасні брюки, сорочка або кофта, плащ-дощовик, в'язана шапочка, рукавички, шарф (може знадобитися в найнесподіваніших ситуаціях). Взуття має бути зручним і надійним.

20. Також, якщо дозволяє місце, не зайвим буде узяти міні-намет, поліуретановий килимок, спальник.

21. Засоби гігієни: зубна щітка і зубна паста, невеликий шматок мила, рушник (є такі в упаковці пресовані), туалетний папір, декілька упаковок одноразових сухих хусток або серветок, декілька носових хусток, вологі серветки. Можна узяти бритву і манікюрний набір.

22. Не забудьте речі для дітей (якщо потрібні).

22. Посуд: казанок, фляга, ложка, кухоль (краще металевий 0.5л), розкладна скляночка.

23. Обов'язково взяти сірники (бажано туристичні), запальничку.

24. Запас їжі на декілька днів. Беріть все, що можна їсти без попередньої обробки і не займе багато місця, довго зберігається, особливо потрібна питна вода: запас питної води на 1-2 дні, які потрібно періодично оновлювати (вода не повинна застоюватися). Не зайвими будуть і висококалорійні солодощі (досі використовуються тактичними групами, як джерело живлення і енергії, має малу вагу), жменя льодяників.

Набір продуктів: кілька банок хорошого тушкованого м'яса, галети, суп-пакети, м'ясні і рибні консерви. Якщо ще дозволяє місце: крупа перлова, гречана, рис, пшоно, макарони, вермішель, сухі овочеві напівфабрикати. Обов'язково візьміть горілку чи спирт (питний).

25. Беріть сімейні цінності і реліквії, але ні в якому разі не на шкоду усьому іншому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!