26 лютого в Україні оголосили Днем спротиву окупації Криму та Севастополя

1735 0
Зеленський каже, що повернення Криму до України – не лише його мета як Глави держави, а й позиція громадянина.
фото: day.kyiv.ua

фото: day.kyiv.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив про підписання указу для того, аби запровадити 26 лютого в Україні День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Про це він повідомив під час відкриття форуму Age of Crimea 2020.

«У цей день шість років тому в Сімферополі відбулося найбільше зібрання на підтримку цілісності та єдності нашої держави. Вшановуючи мужність та героїзм усіх учасників мітингу, сьогодні я підписую указ про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Цей день буде відзначатися щорічно, 26 лютого», – розповів він.

Читайте також: «Люди робили ставки, скільки ми протримаємося». Як у Львові працює кримська пекарня

Володимир Зеленський каже, що повернення Криму до України – не лише його мета як Глави держави, а й позиція громадянина. Також він підкреслив, що належність Криму Україні є аксіомою, яка не потребує доведення.

«Тут українці на сто відсотків єдині. А отже, повернення Криму – це безспірна частина нашої національної ідеї», – додав Президент.

Додамо, що у Львові опублікували програму заходів, яка відбуватиметься протягом наступних кількох днів у місті. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!