2 тисячі львів’ян щодня дізнаються, коли приїде транспорт через QR-код та SMS

3909 0
На зупинках громадського транспорту у Львові продовжують розміщувати спеціальні наліпки, за допомогою яких можна дізнаватися, коли прибуде маршрутка, трамвай або тролейбус. На наліпках є така інформація: назва зупинки, індивідуальний QR-код та код зупинки.

Віднедавна львів'яни через смартфон або звичайний телефон можуть дізнаватися, коли прибуде громадський транспорт на конкретну зупинку.

Для цього спеціальні наліпки з QR-кодами та номерами зупинок вже розмістили у декількох районах (Шевченківький район, Сихів, центральна частина міста). Наразі таких наліпок є близько 200,  – розповіли Tvoemisto.tv у ГО «Львів – безпечне місто» і додали, що із потеплінням продовжать їх розповсюджувати, бо для цього потрібна чиста поверхня і «плюсова» температура.

«Ми розміщуємо наліпки на зупинках, попередньо погодивши це з районними адміністраціями. На жаль, часом їх здирають, і тоді ми оновлюємо наліпки. Також шукаємо можливі варіанти, як розмістити інформацію так, щоб вона була доступною на довший час. Адже скористатися сервісом можна і без наявності наліпки, якщо знаєш код зупинки. Тому ми шукаємо і інші способи, і, як варіант – інтегрувати інформацію у дорожні знаки»,  – Мирослав Голяк, співініціатор проекту, web-розробник. Часто наліпки здирають навіть самі двірники, приймаючи їх за рекламу, каже Ігор Могила, начальник відділу «Інститут стійких транспортних систем» ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також: Як дізнатися через SMS і QR-код, коли прибуде громадський транспорт у Львові. Інструкція

Такі наліпки виготовили для 719 зупинок. Вартість однієї – близько 4 гривень.

Як повідомили співініціатори проекту, щотижня сервісом користується близько 2 тисяч містян, найбільше з тих зупинок, на яких були розміщені наліпки. Задля поширення інформації ми працюємо з Управлінням транспорту, Львівелектротрансом, інтегруємо інформацію в оновлені карти міського транспорту на зупинках.

З ідеями, як поліпшити цей проект, запрошую звертатися на Facebook-сторінку Комфортне місто.

Додамо, цей проект ЛКП «Львівавтодор» реалізовує спільно із ГО « Львів – безпечне місто».

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!