3000 доларів за зміну кваліфікації. Львівського поліцейського затримали на хабарі

2320 0
Фото: livejournal.com

Фото: livejournal.com

Державне бюро розслідувань у Львові затримало старшого дільничного офіцера відділу поліції одного з районних управлінь в області. Він вимагав та одержав 3000 доларів хабаря.

Як повідомляє пресслужба ДБР, поліцейський запевнив, що може допомогти обвинуваченому перекваліфікувати його дії на більш «легку» статтю Кримінального кодексу та змінити запобіжний захід без позбавлення волі.

Читайте також: Гендиректора Галсільлісу можуть відпустити під заставу у мільйон гривень

Для цього він обіцяв вплинути на:

  • прокурорів, які підтримують публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи у вчиненні грабежу (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 186 КК України);
  • суддю Залізничного районного суду Львова, який виконує судовий розгляд вказаного кримінального провадження.

 

Наразі вирішують питання щодо того, аби повідомити затриманому про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!