300 зникаючих квіток. У Львові затримали жінку за продаж диких тюльпанів

1797 0
Патрульні виявили у продажу червонокнижні квіти, які перебувають у статусі «Зникаючий вид».
Фото: Патрульна поліція Львова

Фото: Патрульна поліція Львова

Сьогодні, близько 15-ї години, екіпаж патрульних 2-го батальйону на вулиці Городоцькій помітив жінку, яка торгувала квітами. Це були квіти, занесені у Червону книгу України, повідомили у патрульній поліції Львова.

«37-річна львів'янка сказала, що їй на продаж ці квіти дала невідома особа. Жінку супроводили у відділ поліції. Далі цією справою займатимуться слідчі та екологічна інспекція. Усього у восьми букетах було майже 300 зникаючих квіток», – йдеться у повідомленні патрульної поліції.

Довідка

Рябчик гірський (лат. Fritillaria montana Hoppe) – це багаторічна трав’яниста рослина, яка належить до великого сімейства Лілейних (Liliaceae). У висоту вона може досягати 20-45 сантиметрів. Стеблинки у неї, як і очікується, тоненькі, а листочки лінійні, зближені попарно. На стеблинці найчастіше красується всього одна квітка, хоча інколи бувають і винятки. Цвітіння рябчика гірського можна спостерігати навесні, у травні. На початку літа, у червні, рябчик починає плодоносити. 

Фото патрульної поліції Львова

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!