Нові штрафи. Львів’янин заплатить 70 тисяч грн за нетверезе водіння без прав

1582 0
У Львові склали протоколи на нетверезих водіїв за новими штрафами.
Photo by Tim Mossholder on Unsplash

Photo by Tim Mossholder on Unsplash

Львівські патрульні затримали водія, який був за кермом у стані алкогольного сп'яніння і був позбавлений раніше водійського посвідчення. Тепер йому доведеться заплатити штраф за новим законодавством. Про це повідомили у патрульній поліції Львова.

Читайте також: Відповідальності не уникнути. Усе про нові штрафи для водіїв

Патрульні зупинили автомобіль Toyota Camry за порушення ПДР на вулиці Тракт Глинянський близько 1-ї години ночі. Під час перевірки документів виявили, що керманич позбавлений посвідчення водія за керування транспортним засобом у стані сп'яніння. Також поліцейські виявили у 34-річного львів'янина ознаки алкосп'яніння.

Чоловік погодився пройти перевірку в медичному закладі. Результат – 0,98 проміле. Оскільки водій втретє за рік сів нетверезим за кермо, на нього склали протокол за ч. 3 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння втретє за рік) КУпАП.

За рішенням суду, тепер ця стаття передбачає покарання – 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

Крім того, порушник отримав постанову за керування транспортним засобом будучи позбавленим прав, який передбачає штраф – 20 400 грн, а за повторне порушення протягом року – штраф 40 800 грн з позбавленням права керування на термін від 5 до 7 років та можливістю оплатного вилучення транспортного засобу.

Читайте також: На яких автомобілях їздять нетверезі водії на Львівщині. Рейтинг поліції

Нагадаємо, що Верховна Рада посилила відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння. Так, відповідальність за керування авто напідпитку збільшується від 17 тисяч грн за перший випадок до 51 тис. грн з позбавленням водійських прав на 10 років. За третій випадок передбачається конфіскація авто.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!