34-ті роковини Чорнобильської трагедії і лісові пожежі. Як виглядає зона відчуження сьогодні. Відео

4343 0
Флора і фауна, що відновились після вибуху на ЧАЕС, знову винищені.
Фото: ЕРА

Фото: ЕРА

Сьогодні, 26 квітня, минуло 34 роки від дня вибуху на Чорнобильській АЕС. Кілька тижнів перед цією датою у Чорнобильській зоні тривали масштабні лісові пожежі. Подекуди тління того, що не вигоріло остаточно, продовжується.

Український режисер Стас Капралов показав відео Чорнобильської зони, зняте з дрона у квітні 2020 року.

«За останні 30 років відсутності людини в зоні Чорнобиля флора і фауна відродилися і стали такими, якими вони були 150 років тому, незважаючи на радіацію. Тепер велика частина відродженого знову знищена. Це війна людини і природи», – написав він.

Як повідомляють у пресслужбі ДСНС, станом на 7:00 26 квітня в зоні відчуження і безумовного відселення продовжується гасіння пожеж на території Луб'янського, Паришівського, Дитятківського і Денисовецького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 2 осередків тління пеньків, залишків деревини та торфовищ в осередках, пройдених вогнем.

Читайте також: Львівські рятувальники не поїхали в Чорнобиль, бо в області теж критична ситуація

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС і додатково 5 колієукладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 987 км мінералізованих смуг.

Додамо, через карантинні обмеження жодних офіційних заходів з приводу роковин Чорнобильскої трагедії не буде.

Нагадаємо, знятий компанією НВО міні-серіал про Чорнобиль отримав три статуетки головної телевізійної премії Еммі. Серіал презентували торік.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!