35 міст області заявили, що готові приймати сміття зі Львова

2670 0
Сьогодні, 8 червня, відбулось засідання Львівського регіонального відділення Асоціації міст України, де присутні прийняли заяву про солідарність зі Львовом у питанні вивезення сміття. Із 45 мерів – членів відділення – були присутні 35: усі одноголосно проголосували спільну заяву.

«21-23 червня у місті Одеса відбудуться загальні збори нашої Асоціації міст України. Наше регіональне відділення Асоціації є найбільшим в Україні – воно об’єднує 45 територіальних громад Львівської області. Сьогодні у нас були збори, і в порядку денному було питання «Різне», де ми обговорили форс-мажорну ситуацію, яка склалась у Львові щодо захоронення ТПВ на сміттєзвалищі. Усі наші міста проявляють солідарність із територіальною громадою Львова. Зараз вони тимчасово приймають у себе ТПВ зі Львова, адже важливо показати, що львів’яни не залишаються на самоті», – зазначив виконавчий директор Львівського РВ Асоціації міст України Василь Абаімов.

Як Tvoemisto.tv повідомляло раніше, що на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалось нове займання. 8 червня, під час засідання комісії з приводу ліквідації пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, було прийнято рішення задіяти авіацію Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Зазначимо, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації. У той ж час міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вважає, що відповідальність за ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі мають нести місцеві комунальники

Довідка. Львівське Регіональне відділення Асоціації міст України (ЛРВ АМУ) є добровільним, недержавним і неприбутковим об’єднанням органів місцевого самоврядування громад міст – членів АМУ у Львівській області. Львівське РВ є самостійною організацією і водночас – структурним підрозділом АМУ, покликаним виконувати статутні цілі і завдання АМУ у Львівській області. Членами ЛРВ АМУ є 40 міст і 5 селищ Львівської області, інтереси яких представляють міські (селищні) голови цих міст.

Об’єднання має на меті Захист існування, становлення та розвиток місцевого самоврядування в Україні, а також координація та взаємодія з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, політичними партіями та громадськими об’єднаннями для виконання програм перетворення України в країну з ефективною соціально орієнтованою ринковою економікою, розвинутою та збалансованою інфраструктурою громадських послуг в містах, високим рівнем соціального захисту громадян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!