Як подолати стрес: три ефективні техніки

6760 0
Пропонуємо техніки йоги, які допоможуть позбавитись стресової напруги та почувати себе спокійно і врівноважено у будь-яких обставинах.

Медичні препарати діють тільки на рівні процесів збудження чи гальмування в нашому головному мозку, вони не впливають на психічні процеси сприйняття, адаптації та реагування. Вправи йоги надають сил та енергії змінювати свої емоційні реакції. Завдяки цим технікам можна легко адаптуватись до постійних змін та подолати стресову напругу. Йога відкриває внутрішнє джерело спокою.

Пропонуємо досить прості техніки, як впоратись зі стресовим станом.

Техніка 1. Глибоке дихання.

Прийміть зручну позу. Прикрийте очі. Зосередьтеся на диханні. Просто відчуйте своє дихання: вдих - видих.

Тепер зробіть максимально глибокий вдих та подумки направте повітря в область пупка. Видихайте повільно, слідкуйте, як повітря легкої цівкою виходить з тіла. Наприкінці видиху злегка підтягніть живіт. 

Подихайте так 3-5 хвилин.

Техніка 2. Релаксація.

 Після глибокого дихання розслабитись буде значно легше. Тому доцільно виконувати релаксацію одразу після першої техніки. Для чого потрібна релаксація? Ми не замислюємось над цим, та наше емоційне напруження постійно локалізується в тілі у вигляді м'язових затисків і гіпертонусу м’язів. Повне розслаблення звільняє м’язи і це дає змогу змінити наш емоційний стан. Краще релаксувати лежачи, та якщо у вас не має такої можливості, то прийміть зручну позу сидячи.

Сфокусуйте свій внутрішній погляд на маківці голови. Повільно пересувайте увагу від верхівки вниз по тілу і подумки давайте команду на розслаблення. Ви відчуєте своє м’язове напруження, з кожним видихом звільняйтесь від нього.

Релаксація може само заглиблюватися. Тому головне при виконанні цієї техніки не давати своєму розуму крутити стресові думки, а направляти його на розслаблення м’язів.

Перебувайте у стані релаксації комфортний для себе час. А потім глибоко вдихніть, спокійно видихніть, потягніться всім тілом та повертайтесь до своїх справ.

Техніка 3. Медитація.

Існує багато різних технік медитації, та серед них є легкі і доступні кожному практики мантра-медитації. Їх унікальність полягає в тому, що нам легко зосередити свій розум на звуках мантр, які звільняють нашу свідомість і відкривають внутрішнє джерело спокою. Ви можете просто слухати приємну музику з мантрами, чи навіть підспівувати.

А можете виконати мантра-медитацію з диханням. Наприклад є дуже легка мантра Горанга. Ви робите глибокий вдих і зосереджуєтесь на мантрі Горанга всередині. А на видиху вимовляєте Горанга вголос чи пошепки. І так продовжуєте медитувати зручний для вас час.

Така медитація не потребує ніяких додаткових зусиль, чи умов. Ви можете виконувати її будь-де та будь-коли.

Отже, ці прості техніки йоги  допоможуть вам подолати стрес та встановити стан внутрішнього спокою.

Практикуйте їх поодинці, або всі разом. І ви з легкістю зможете використовувати практику йоги для подолання стресу навіть протягом свого робочого дня, це допоможе вам підтримувати працездатність на високому рівні.

Та якщо ви бажаєте дізнатись більше про йогу, медитацію та сказати «прощавай» стресу назавжди, приходьте на фестиваль йоги Lviv Yoga Day 2017, який відбудеться у центрі Львова 17-18 червня. Це унікальна можливість відчути життя без стресу у стилі йоги. Приєднуйтесь та відновіть себе зсередини!

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!