3 проблеми старого Львова за версією GIZ

4656 1
Львів відіграє важливу культурно-історичну роль в східноєвропейському просторі. В 1998 році центральну частину міста було включено до світової спадщини ЮНЕСКО. Проте в сфері збереження історичної спадщини існує низка проблем, вважають представники проекту Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова, який реалізує GIZ.
Фото: artes-almanac.in.ua

Фото: artes-almanac.in.ua

Основні проблеми старого міста:

1. Історичним будівлям роками не приділяли жодної уваги, тому зараз житловий фонд знаходиться в поганому стані.

2. Правові умови для технічно правильної реставрації будівель в старій частині міста мають багато недоліків.

3. Брак розуміння та знань про обачну реставрацію історичних будівель є часто навіть більшою проблемою, ніж брак фінансових засобів.

Про це йдеться в результатах дослідження «Львiв – велосипедна столиця України».

Читайте також: Львів, який падає нам на голову

Нагадаємо, в межах проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» у Львові, зокрема, відновлюють історичні брами та вікна. GIZ співфінансує цей проект.

 


Читайте також:
26 Серпня, 2014 10:36
doctor.mor Така позиція підтверджує факт руйнування частини житлового фонду. Активну участь в цьому приймає ЛМР черех Оніщенко Л.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!