3 причини відвідати Тиждень актуального мистецтва у Львові

1984 0
Із 29 серпня до 7 вересня у Львові триватиме бієнале «Тиждень актуального мистецтва». Тема цьогорічного «Тижня актуального мистецтва» – ментальніВійни. Під час фестивалю українські та іноземні митці аналізуватимуть складні проблеми, ситуації, події, «що генеруються та вкорінюються у нас в результаті війни Дійсного та Ментального», – кажуть організатори.
Фото: md-eksperiment.org

Фото: md-eksperiment.org

У програмі Тижня – авторські та кураторські проекти, інсталяції, об’єкти, лекції, панельні дискусії, майстер-класи з критики мистецтва. До участі в панельних дискусіях запрошені митці, історики мистецтва, філософи, біологи, психоаналітики, журналісти. Серед них: Яніна Пруденко, Ольга Балашова, Олександр Ройтбурд, Гліб Вишеславський, Віктор Лавний, Василь Расевич, Роман Кечур, Олег Кришталь з України; Збіґнєв Собчук, Ришард Клющинські, Едвін Бендик з Польщі; Штефан Лютшінґер з Австрії та ін.

Tvoemisto.tv дізналося 3 причини, чому варто відвідати заходи Тижня актуального мистецтва у Львові:

1. Дні мистецтва перформансу. Під час цих заходів у межах Тижня – з 29 серпня по 2 вересня – творитимуть молоді українські перфомери Володимир Топій, Антон Саєнко, Ярина Шумська, Василь Одрехівський; Януш Балдиґа, Вальдемар Татарчук, Ольґа Дзюбак, Пшемислав Квєк з Польщі; Тамар Рабан, Таль Альперштайн та Аніса Ашкар з Ізраїлю.

2. Єдина в Україні «Школа перфомансу». Її куруватимуть відомі польські перфомери Януш Балдиґа та Пшемислав Квєк. Навчання у «Школі» є безкоштовним, адже її завдання – сприяти становленню нової генерації українських перфомерів.

Для участі у «Школі Перфомансу» потрібно заповнити анкету та надіслати її до 27 серпня на адресу [email protected].

3. Експозиційним простором Тижня стануть галереї та виставкові зали Львова.

Організаційним та ідеологічним центром бієнале є галерея «Дзиґа».

Кураторами «Тижня актуального мистецтва»  є львівські митці Влодко Кауфман та Андрій Лінік. Контакт: [email protected].

Довідка:

«Тиждень актуального мистецтва» стартувавши у 2008 році, став одним з небагатьох регулярних майданчиків у розвитку сучасного(актуального) мистецтва в Україні. Фестиваль став важливим місцем художнього вислову як для вже знаних, так і для мало відомих митців. Розвиток та толеранція художнього вислову, розуміння важливості ролі освітньої складової, надання як і створення місця для дискусії, розмови - серед головних завдань фестивалю.

У Тижні взяло участь близько 300 митців із Польщі, США, Канади, Ізраїлю, Великобританії, Ірландії, Франції, Швейцарії, Австрії, Нідерландів, Росії, Білорусії, Литви та України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!