Три рішення сесії у Львові: земля, житло і реконструкція площі

2666 0
25 грудня пройшла остання в цьому році сесія Львівської міської ради. Пропонуємо вам підбірку найважливіших рішень сьогоднішнього засідання.

1. Будинок для воїнів. За виділння земельної ділянки під будівництво житлового будинку на вулиці Під Голоском, 62 проголосувала більшість депутатів. Розробку проекту землеустрою взяло на себе ЛКП ”Рембуд”.

Сьогодні на квартирний облік у Львові вже зараховано 105 учасників антитерористичної операції та 10 сімей загиблих учасників АТО. На сесії влада міста зробила перший крок для того, аби забезпечити цих людей житлом - виділила земельну ділянку. Начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради Сергій Коровайник пояснив: "Земля орієнтовно може бути виділена остаточно десь за два місяці. Після того буде процес проектування будинків. Я думаю, що у стислі терміни будівництво може початися за півроку".

Читайте також: Для учасників АТО збудують будинок на Липинського у Львові

2. Нова оцінка землі. Депутати затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста. На її онові визначатимуть ціни на землю у місті. Садовий прокоментував, що позитив цієї оцінки у тому, що її суттєво понижують. «Ми провели великий об’єм роботи. Мусимо бути дуже чутливими до ситуації в країні і підтримувати наш місцевий бізнес», – зазначив він.

Згідно з ухвалою, розгляд спірних питань, пов’язаних зі сплатою орендної плати та земельного податку, здійснюватиме комісія з питань визначення та погашення боргу перед бюджетом з плати за землю у Львові, пише ІА ЗІК.

Управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин міста має передати відділу Держземагенства відповідну технічну документацію. Власники, користувачі та орендарі земельних ділянок повинні отримати витяги з технічної документації про оцінку ділянок і забезпечити надання уточнюючих декларацій (розрахунків) зі сплати за землю у територіальний орган ГУ Державної фіскальної служби у Львівській області.

Як сказано в пояснювальній записці до проекту ухвали, діюча нормативна грошова оцінка у Львові була проведена у 2008 році і затверджена у 2009-му. Відповідно до законодавства, вона потребує оновлення кожні п’ять-сім років. За цей час відбулися зміни щодо проектів забудови та розподілу території міста, проекту концепції генплану Львова, інтересів розвитку підприємництва. Відтак, прийняття ухвали, як зазначається, дозволить врегулювати питання сплати за землю, стимулювати ефективне та раціональне використання землі на засадах ринкової економіки, активізувати процес правового оформлення землекористування.

3. Землю – церкві. Депутати затвердили проект землеустрою та відведення земельної ділянки Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ на площі Святого Юра у Львові. Йдеться про ділянку орієнтовною площею 1, 63 га на площі Святого Юра у постійне користування для обслуговування Собору Святого Юра, здійснення благоустрою скверу на площі Святого Юра, реконструкції площі, перенесення траси існуючої автомобільної дороги в сторону корпусів НУ «Львівська політехніка» та спорудження пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому.

Читайте також: Як може виглядати оновлена площа Святого Юра? Фото


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!