3 тези лауреатки Пулітцерівської премії про Львів

1747 0
Енн Епплбаум – історик, журналістка і оглядач Washington Post, після участі у Львівському медіафорумі написала статтю про Львів для The Wall Street Journal під назвою «Місто, яке дає найбільше надій». Пропонуємо 3 тези із матеріалу лауреатки Пулітцерівської премії.
фото: lviv.ua, wikimedia.org, osvita.mediasapiens.ua

фото: lviv.ua, wikimedia.org, osvita.mediasapiens.ua

1. Авторка наводить історичні факти про Львів і зазначає, що до розвалу СРСР найпотужніший поштовх до незалежності надходив саме зі Львова: «Київський пам’ятник Леніну простояв до 2013 року; Львів скинув місцевий  пам’ятник Леніну ще 1990 році».

2. «На подив багатьох, більшість туристів не є іноземцями, це українці – і це не дивно. Львів має атмосферу Праги та Кракова, але без їх цін та натовпу. Українці вже не можуть поїхати в Крим, а оформлення віз викликає складнощі. А у Львові ви можете добре поїсти за кілька євро, сходити до опери або просто сидіти в парках та вільно спостерігати за людьми».

3. «У Львові конфлікт з Росією здається дуже далеким», - пише авторка. Енн Епплбаум розповідає, що під час перебування у місті вона ще раз переконалась у неправильності стереотипів про Україну. Зокрема й тих, які поширює російське телебачення.

За інформацією: osvita.mediasapiens.ua.

Опублікувала Вікторія Петрик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!