3 тисячі хворих на Covid-19 в Україні та канікули у школах під час виборів. Головне за минулу добу

2757 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Covid-19 – Головне. Прем’єр Шмигаль прогнозує, що до кінця вересня – початку жовтня в Україні щодня буде 3 тисячі хворих на Covid-19. За його словами, адаптивний карантин можуть продовжити і після 31 жовтня.

Під час місцевих виборів для школярів можуть зробити короткі канікули, оскільки виборчі комісії часто розташовуються в приміщеннях шкіл.

Читайте також: Освіта проти пандемії. Як у світі починають шкільний рік попри Сovid-19

Болгарія продовжила дозвіл на в’їзд громадянам України без вимоги тесту й карантину до 30 вересня.

Ryanair скасував у вересні майже всі рейси зі Львова закордон. Дані про рейси відсутні у системі бронювання на сайті компанії.

Авіакомпанія LOT з 1 вересня збільшила частоту виконання рейсів зі Львова до Варшави з 7 до 12 на тиждень.

Угорський лоукостер Wizz Air запустив новий рейс зі Львова до чеського Пардубіце.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 193 осіб (154 – напередодні). Разом 14 703. Одужало – 4 449 4 350 (плюс 99), померло – 402 (8 – за добу).

Усього проведено 1 486 ПЛР-тестів

В Україні Covid-19 виявлено у 2 088 осіб (2 141 за попередню добу). Загальна кількість 123 303 пацієнтів. Одужало – 57 802 (плюс 688), померло – 2 605 особи (плюс 48).

Читайте такожЧому на Львівщині найбільше хворих медиків з-поміж інших областей України

Перелік антилідерів змінився: Львівщина – 14 703 (деталі – дивися вище), далі Київ – 13 546 осіб (плюс 176), Чернівецька – 10 420 (+ 117) та Харківська – 9 338 (+ 262 осіб) області.

Найбільше нових хворих за добу: у Харківській області – 262 особи і 3 померлих, Одеській, відповідно 211 і 6, у Львівській – 193 і 8, у Тернопільській областях – 180 і 1 людина, у Києві – 176 нових випадків, 5 летальних.

«Корумповані» судді. Вища рада правосуддя (ВРП) одноголосно відмовилася відсторонити голову Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) Павла Вовка. ВРП мотивувала своє рішення тим, що прокуратура не надала доказів причетності Вовка до кримінальних правопорушень.

Перед засіданням Вищої ради правосуддя НАБУ оприлюднило записи й розшифровку розмов, як можуть слугувати доказом керованого правосуддя і зловживань голови Окружного адмінсуду Києва Вовка. Матеріали свідчать про те, що він має безпрецедентний вплив на окремих членів ВРП.

Читайте такожНа Львівщині почали ремонт дороги, що стане частиною малого карпатського кола

Суддів ОАСК, голову Державної судової адміністрації України, ексвисокопосадовців підозрюють у «створенні та участь у злочинній організації та захопленні державної влади».

Відставка – Шахтарі. Перший заступник голови ВРУ та представник президента у парламенті Стефанчук заявив, що міністрів економіки Петрашка та фінансів Марченка уже у вересні можуть відправити у відставку.

На трасі М09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська у селі Солошин родичі гірників, які протестують у шахті «Надія», що у Соснівці, перекривали дорогу.

Лукашенко – Путін. Мінськ направив до уряду РФ офіційну заявку на рефінансування держборгу Білорусі перед РФ у 2021 році, сума зобов’язань – 600 млн доларів.

Під час протестів 1 вересня у Білорусі, за повідомленням правозахисників, затримали 79 осіб, серед них і студенти.

Експертам ООН відомо про 450 випадків катування та жорстокого поводження з людьми, затриманими після «суперечливих президентських виборів» у Білорусі.

Читайте такожЩе два приміщення «афери століття» повернули у власність міста

США розглядають можливість запровадження санкцій щодо семи білорусів, які були причетні до фальсифікації президентських виборів і насильства щодо мирних демонстрантів.

З 1 вересня для поїздок у Білорусь громадянам України потрібен закордонний паспорт.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!