3D, 4К і телемедичний центр. В «Охматдиті» стартує хірургія майбутнього

2010 0
У лікарні відкривається сучасна операційна нового покоління.

Завдяки новій лапароскопічній стійці Karl Storz з технологіями 4K і 3D у дитячій лікарні «Охматдит» стартує хірургія майбутнього – проведення оперативних втручань у найменшої малечі, яких донедавна ще не робили.

Лікарня отримала сучасну техніку для операційної Центру малоінвазивної хірургії в межах транскордонного проєкту Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

3D-лапароскопія – це як 3D-окуляри в кінотеатрі, але в операційній і тут замість фільму – операційне поле, де працюють хірурги. У результаті хірург бачить максимально точне і об’ємне зображення завдяки тривимірній візуалізації. Якщо по-простому, хірурги можуть працювати більш точно в маленьких порожнинах і прискіпливіше контролювати складні дії. Крім того, 3D-лапароскопічні операції відбуваються швидше в часі, а продуктивність лікаря зростає на 60-70%. Використання 3D-візуалізації в операційній – це завжди про точніше виконання завдань і скорочення тривалості операцій.

«Відкриття нової операційної, обладнаної за останнім словом техніки, означає те, що в «Охматдиті» будуть нові операції, яких ми раніше не робили. Об’ємна візуалізація із сучасним освітленням дає нам просто неймовірні можливості», – пояснює керівник Центру малоінвазивної хірургії Андрій Дворакевич.

З безсумнівних переваг для маленьких пацієнтів «Охматдиту» – зменшення ризику крововтрати під час операцій, менша ймовірність інфекцій, менше болю і менше знеболення, менше страхів напередодні операції, також скорочується кількість днів у лікарні, а після загоєння операційної ранки практично не залишається сліду. Адже лапароскопічні операції з використанням 3D чи 4К відбуваються через розрізи довжиною лише 0,5-1,5 см.

Нова операційна дає незаперечні переваги не лише для маленьких пацієнтів, але і для їх лікарів. За ходом операцій можна буде спостерігати на екрані монітора в актовій залі, яка розміщена неподалік нової операційної. Усе продумано для функціонування сучасного телемедичного центру. Можна буде і вчити молодих лікарів, і вчитися самим у провідних хірургів світу. Такі операції, як у хлопчика з двобічним паралічем діафрагми, яких ще ніхто не робив у Європі, хірурги «Охматдиту» опановували саме таким методом – у режимі онлайн зі своїми колегами зі США.

«Наші операції онлайн можна буде побачити у Варшаві, Нью-Йорку або Чернівцях. Крім того, ми будемо запрошувати менторів із-за кордону і будемо вчитися новому у закордонних провідних фахівців. Маємо уже такий досвід проведення операцій з телемедичним супроводом. І вже маємо запити від колег на такі речі», – каже лікар.

Перші операції в новій операційній стартують уже зовсім скоро. Записатися до хірургів Центру малоінвазивної хірургії «Охматдиту» можна за телефоном: 098 050 68 01 або 098 050 68 07.

Створено та підтримано за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст несуть відповідальність лише Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит» і він не відображає позиції Європейського Союзу.

Партнерська публікація

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!