40 тисяч невикористаних вакцин та відсторонення від роботи з понеділка. Головне за добу

2075 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Marian Oleksyn on Unsplash

Фото: Marian Oleksyn on Unsplash

На Львівщині залишилося близько 40 тисяч доз вакцини AstraZeneca, які область не встигла використати. Термін її придатності закінчився ще вкінці жовтня.

Перестало битися серце добровольця та учасника бойових дій Юрія Досяка. Кілька років тому в інтерв'ю для Tvoemisto.tv він розповів про свої мрії, місію, життя до і після війни. Більше тут

Читайте також: Pfizer заявила, що таблетки проти коронавірусу, які створила їхня компанія, ефективні на 89%

Заклади громадського харчування у Львові зможуть працювати з 06.00 до 23.00 з можливістю роботи на виніс та на доставку. Продавати алкогольні чи слабоалкогольні напої після 23.00 год на виніс заборонено. 

Wizz Air додав 9 нових маршрутів зі Львова і планує створити тут майже 100 робочих місць. Tvoemisto.tv в інтерв’ю поговорило із президентом авіакомпанії та розпитало його про перспективи «відкритого неба», карантинні обмеження у авіаперельотах та конкуренцію із МАУ.

Читайте також: У Львові на вул. Миколайчука виділили землю під житло для прокурорів та СБУ

Невакцинованих освітян і держслужбовців із понеділка будуть відстороняти від роботи без збереження заробітної плати. Адвокатка та партнерка АО «Дексіс Партнерс» Оксана Данкевич розповідає про те, як відсторонити від роботи невакцинованого працівника. 

Читайте також:  Куди полетіти зі Львова: вікенд у Ґданську – місті, що стало феніксом 

Львів прийняв у власність палац культури ЛОРТА. Там планують облаштувати науковий центр для дітей. Мер Андрій Садовий зазначив, що «це має бути такий центр, як центр Коперника у Варшаві». 

Депутати Верховної Ради проголосували за запровадження електронної реєстрації місця проживання. Замість штампу у паспорті чи довідки до ID-картки, 30 днів очікування потрібна буде лише одна заява, яку розглянуть та оброблять за 24 години. 

Читайте також: ЄС може вилучити Україну з «зеленого спису» наступного тижня

Пандемія боляче вдарила по ресторану «Ґвара» у Львові. Колись тут були повні зали відвідувачів і можна було скуштувати страви за рецептами галицької ґаздині. Чому так сталося, і чи можна було б врятувати заклад від закриття, Tvoemisto.tv дізнавалося у Костянтина Форкера, засновника ресторації.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!