43% українців досі не готові вакцинуватися від коронавірусу. Результати дослідження

1155 0
Щодо здоров’я своїх близьких та рідних хвилюються 77%, не хвилюються лише 23%.
Photo by Elena Mozhvilo on Unsplash

Photo by Elena Mozhvilo on Unsplash

36% українців зазначили, що вже вакцинувалися першою або і другою дозою від коронавірусу. 18% зазначили, що готові вакцинуватися, а 43% – не готові. Про це свідчать дані опитування соціологічної агенції «Рейтинг». Опитування відбувалося лише серед дорослого населення України, тоді як офіційна статистика кількості вакцинованих виводиться серед усього населення.

«У порівнянні із липнем цього року, лояльність до вакцинації зросла. Відносно більше тих, хто не має бажання робити щеплення, серед молодих респондентів», – йдеться в результатах опитування «Рейтингу». 

Читайте також: Коли вдасться подолати пандемію. У ВООЗ кажуть, що ми на середині шляху

Водночас 41% респондентів висловили хвилювання через можливість особисто захворіти на коронавірус, 57% – не мають таких побоювань. Щодо здоров’я своїх близьких та рідних хвилюються 77%, не хвилюються лише 23%. Із весни цього року рівень тривожності щодо стану свого здоров’я в умовах пандемії дещо знизився. Найвищі показники хвилювання, як і у минулі рази, фіксують у старшій віковій групі та серед жінок. Також ті, хто вже вакцинувався, менше бояться захворіти, аніж ті, хто лише хоче зробити щеплення від коронавірусу.

Додамо, що опитування проводили 21-23 жовтня цього року серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування – CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність опитування становить  2 500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0.

Читайте також: «Забезпечені усім необхідним»? Чи вистачить в Україні коштів на вакцину та лікування ковідних хворих 

Нагадаємо, за даними попереднього дослідження «Рейтингу», 71% українців вважає, що коронавірус – це штучно створений вірус, і лише 19% – що він виник природнім шляхом. Детальніше про це читайте за посиланням.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!