4 іноземні компанії, які зацікавились Львовом на виставці у Каннах

4469 0
Львівський стенд на виставці MIPIM-2016 у Каннах не лише презентував Львів як єдине місто від України. На події міжнародного значення макет із написом Lviv City став відкриттям та майданчиком для налагодження співпраці інвесторів різних країн світу. Що приваблює представників бізнесу та інвесторів у Львові? Які шанси нового інвестування отримає Львів, завдяки головній міжнародній виставці з нерухомості у світі? Про це Tvoemisto.tv розповіли на відкритті львівського стенду у Каннах.

Презентація Львова на MIPIM-2016 відбувалася 15 березня у відкритому форматі. Попередньо організатори від Львівської міської ради розіслати чимало запрошень, утім на відкриття прийшли і випадкові учасники виставки, яких зацікавив Львів.

1. Валентин Бісу, має кілька німецькомовних компаній в Німеччині, Австрії, Швейцарії. «Ми зацікавлені в тому, щоб прийти в країни Східної Європи, зокрема західну частину України. В цьому плані Львів – одне з найцікавіших міст. Щоправда, ми ще дивимося наскільки стабільною буде ситуація в Україні, чи будуть добрі стосунки з Росією», – каже можливий потенційний інвестор. Він вже був у Львові кілька років тому, та на львівському стенді знайшов багато корисної інформації. «Місто має великий потенціал. Я впевнений, що ми також прийдемо туди з певними інвестиціями», – зазначає В. Бісу. Однак назву компанії, яка планує інвестувати у Львів, він не може оголошувати через причини конфіденційності.

2. Йоганнес Ігітян, працює з міжнародною федерацією інвесторів та девелоперів світу. Як експерт з інвестицій він співпрацює в цьому напрямку з Єврокомісією, має проекти в Україні та колишніх республіках СРСР. На MIPIMі Й. Ігітян вже 12-й раз. Минулого року, коли в Каннах представляв свої проекти Київ, він розмовляв із можливими потенційними інвесторами про Львів: «Перше, що вони говорили вцілому про Україну, – там небезпечно, напружено і так далі. Присутність Львова на виставці  – це основна необхідна умова, щоб інвестор зрозумів, що сюди можна інвестувати. MIPIM – це індикатор того, що в країни достатньо в голові місця думати про розвиток, а не сьогоднішній конфлікт», – запевняє Й. Ігітян. Він вже встиг привезти до Львова декілька компаній, які зацікавилися львівськими проектами, зокрема «Електроном», та кілька проектів у сільському господарстві, будівництві. 

Читайте також: Львів представили на виставці нерухомості у Каннах

Позитивний фактор, вважає експерт з інвестицій, у тому, що на виставку особисто приїхав мер Львова Андрій Садовий. Мовляв, присутність комерційних компаній на львівському стенді підкреслює їх містоутворюючу роль. «Звичайно, муніципалітет не має права втручатися в бізнес, але ті проекти, які знаходяться під адміністративно-юридичним протекторатом міста, – одна із гарантій інвестицій. Коли місто знає, що цій компанії можна довіряти, інвестора, який матиме з нею справу, ніхто не введе в незручне становище», – говорить Й. Ігітян.

На відкритті були присутні представники Туреччини, Болгарії, Німеччини, Англії та інших країн. Експерт певен, що одна із причин, чому вони прийшли, – те, що муніципалітет веде проекти міста, не будучи сам їх власником. Особливо відмічає важливість індустріального парку у Львові, адже «це одна із можливостей мати аутсорсинг індустрії, тобто не інвестувати на внутрішній ринок в Україні, а використовувати можливості ринку праці України як кваліфікованого та, на жаль, не дуже добре оплачуваного». Та все ж, каже, бізнесменам вигідно використовувати можливості України для виробництва своїх товарів, щоб інвестувати і реалізовувати їх за межами України.

3. Массимільяно Розетті, директор відділу професійних послуг із нерухомості компанії «Duff&Phelps», думає про новий розвиток західного регіону України. Його всесвітня компанія пропонує технічний та консультаційний сервіс. «Нам важливо співпрацювати з девелоперами та власниками. Ми говорили з представниками Львова про потенціал співпраці для нового розвитку та нові інвестиції для регіону», – додає М. Розетті.

4. Сафір Башір, консультант компанії The Longest Stay Ltd., яка постачає дизайнерські меблі з різних країн світу в нові офіси та квартири. С. Башір працює у 20-ти країнах і, хоча прийшов на презентацію Львова випадково, вже вирішив, що Україна буде наступним партнером. До того ж він розмовляв із керівником однієї з компаній в Україні, яка представляла проект на MIPIM: «Я б хотів бути його частиною. У нас була розмова щодо того, як постачати дорогі меблі в межах розвитку міста. Львів дуже привабливий для інвестицій. Ми працюємо з нашими клієнтами вже по 20-40 років і хочемо почати роботу у Львові».

Читайте також: Як у Каннах «продавали» Львів

Нагадаємо, 15-18 березня у Каннах, Франція, пройшла головна міжнародна виставка з нерухомості та розвитку міст MIPIM -2016, на якій Львів представив 10 компаній та проектів. Цього року це було єдине місто-представник України.

Основна ідея MIPIM – налагодження контактів та спілкування, тож завдання представників Львова – розповідати та знайомитися з інвесторами, представниками бізнесу та інших секторів. Міжнародна виставка охоплює 89 країн, вона є щорічною, а територія площі, на якій відбувається МІРІМ, складає 17 700 квадратних метрів. Загальна кількість відвідувачів – 21 400 гостей. У рамках заходу можна було ознайомляться з екстраординарними проектами, бізнес-послугами та світовими інноваційними рішеннями 2445 компаній.

Tvoemisto.tv ексклюзивно повідомляло усе найцікавіше з місця подій, завдяки присутності на виставці журналіста.

Підготувала Ірина Матвіїшин


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!