Політична реклама

4 кроки, на які чекає Львівщина від нового Президента

1717 0
Очікування мешканців Львівщини як і всієї України від нового Президента є схожими. Це політичні питання, а також безпеки та економіки, вважає політолог Анатолій Романюк.

В ефірі tvoemisto.tv він назвав першочергові кроки, які має зробити новий Президент після інавгурації.

1. Підписання угоди про асоціацію з ЄС має стати повноцінним і реалізовуватись. Від того, як швидко буде працювати Верховна Рада України разом з урядом і Президентом, залежатиме, яким довгим буде цей період.

2. Розпуск Верховної Ради. Є дуже багато причин, чому Рада має бути розпущена.

1991 року переміг Кравчук, і постало питання, чи розпускати Раду, створену ще до незалежності, його вмовили цього не робити, і потім ВРУ стала тим гальмом, яке не впускало вперед... Свого часу і Ющенку треба було розпускати парламент.

Нині дуже складна ситуація у Верховній Раді. Маємо дуже багато мажоритарників – 225, які не хочуть переобиратися. І маємо Компартію і Партію регіонів, які не проходять до парламенту (на найближчих виборах, – ред.). Під питанням - проходження «Свобода» і серйозне падіння рейтингу у «Батьківщини». Щодо останньої – все залежатиме від того, як ця політична сила поведе себе після того, як Порошенко стане президентом. З 450 депутатів розпуск підтримує плюс-мінус 50.

Представники Сходу в парламенті не здатні впливати на ситуацію, вони  не представляють людей, які там живуть. Не говорю вже про те, що частина комуністів і регіоналів відкрито підтиримують сепаратизм і не тільки на словах. Тому маємо провести вибори і визначити ті демократичні сили, які будуть представляти населення.

3. Ситуація на Сході. Це – велика проблема, вона комплексна... Тут присутня дуже потужна кримінальна складова, багато розчарованих в житті людей та тих, які приїжджають і кажуть, що вони тут за гроші Януковича... Вирішення цієї ситуації – це не тільки АТО, але й складна система переговорів з Росією і Європою. Дуже багато країн Європи зав’язані в співпраці з Росією, там є лоббі.

4. Реформи політичної та економічної системи. Якщо їх не здійснювати, повстане не те що третій Майдан, а взагалі питання існування України... Люди вимагають змін, і ці зміни повинні відбуватися. Наразі ж бачимо, як політичні партії за квотним принципом намагаються вирішувати свої питання. Наприклад, на Львівщині у кадрових питаннях фігурують родичі, але аж ніяк не йдеться про компетенцію, професіоналізм.

Нагадаємо, політолог Ігор Когут вважає, що першочерговим завданням нового Президента України є відновлення спокою та безпеки громадян. Він назвав 5 кроків, як цього можна досягнути.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!