4 завдання для економіки від нового міністра фінансів з США

2387 0
Новопризначений Міністр фінансів України – уродженка США українського походження, що прийняла українське громадянство Наталія Яресько запевняє, що дефолт Україні не загрожує. Крім того, вона означила 4 пріоритетних кроки для того, аби у 2016 році в Україні почалось економічне зростання.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

Про це вона заявила в інтерв'ю Фокус.

"У нас не дефолтний і навіть не переддефолтний стан. Сьогодні це питання в уряді навіть не обговорюється. Хоча ніхто не приховує, що ситуація дуже складна - Україна потребує термінової стабілізації фінансової системи, у тому числі банківського сектора", - сказала Яресько.

Читайте також: Три реформи медицини, які пропонує новий міністр з Грузії

"Уже в 2016 році, я сподіваюся, у нас почнеться економічне зростання. Думаю, нам також вдасться виконати ключові завдання:

1. Провести дерегуляцію бізнесу, демонополізацію та лібералізацію ринків, відновити довіру інвесторів до країни.

2. Потрібно вирівняти ситуацію з дефіцитом бюджету "Нафтогазу" та комунальними тарифами.

3. Необхідно переглянути існуючі пільги для широких верств населення на користь адресної допомоги людям, які дійсно її потребують.

4. Поки ж я попросила керівників інших міністерств знайти у себе резерви і скоротити витрати на 25%. Всі кошти, які вивільняться, будуть спрямовані на фінансування пріоритетних цілей. Перша з них - національна безпека", - зазначила вона. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!