50 ідей для розвитку Львова. Частина ІІІ: Довго та недешево

3355 0
Як змінити місто і зробити його комфортнішим? У якому напрямку його розвивати? Tvoemisto.tv продовжує ділитися ідеями з розвитку міста.
Фото: Inspired

Фото: Inspired

У попередній публікації ми розповіли про швидкі та дешеві, а також середньотермінові ідеї щодо того, як розвивати місто у правильному напрямку. Вони підійдуть будь-якому місту України. Тепер пропонуємо ІІІ частину ідей від видання Inspired.

ДОВГО ТА НЕДЕШЕВО

1. Передати старі заводи і приміщення під коворкінги і креативні центри.

В кожному українському місті, в якій області б воно не знаходилось, є кілька радянських будівель з вибитими вікнами, які вже роками стоять без діла. Зазвичай – це залишки старих підприємств або установ, які не пережили розпаду колись великої країни. Так чому б не використати ці будівлі на добру справу? Чимало молодих людей мають достатньо ідей щодо того, чим зайняти себе у житті. Але їм банально не вистачає місця для втілення цих ідей: стартапи, художники, дизайнери, та інші творчі і молоді люди банально не мають грошей, щоб сплачувати дорогу оренду і винаймати собі офіси. Для успіху цього проекту треба дві складові: воля міської влади, якій не шкода віддати щось, та інвестор, який приведе будівлю в нормальний стан. Рік-два, і колись страшна і покинута територія стане новим міським магнітом, куди буде тягнутися молодь та творча інтелігенція.

Завод "Полярон" у Львові/фото Олександра Шутюка

2. Окремі смуги руху для громадського транспорту.

Потрібно зрозуміти ключову ідею: місто для людей, а не для автомобілів. Саме тому десятки пасажирів автобусів та іншого наземного громадського транспорту, не мають чекати в заторах стільки ж, як і власники джипів. Досвід Енріке Пеньялоси – мера Боготи, який всього за три роки перетворив місто з нетрів у цивілізацію, доводить, що це правильний шлях. [Досвід]

3. Туристичні інфоцентри.

Для тих, кому карти міста з цікавинками буде мало, варто заглянути в спеціальні туристично-інформаційні центри, які можна знайти за великою літерою “і” в зеленому кружечку. Ініціатива створення таких центрів, які, між іншим, уже функціонують в багатьох містах України, повинна йти від місцевої влади. В такому центрі турист може отримати безкоштовну карту міста, дізнатися про можливості щодо поселення, придбати квитки на громадський транспорт, замовити екскурсії... Живе спілкування з навченими фахівцями набагато приємніше, ніж хаотичне перепитування в перехожих, як знайти вокзал.

4. Сонячні панелі на даху зупинок.

Зробити енергетично незалежні зупинки громадського транспорту, які б вночі не лякали людей мороком, а навпаки, освітлювались – з цією задачею цілком справляються сонячні панелі, які можна помістити на даху зупинки.

Фото: extrovertdiary.blogspot.com

5. Ліквідація центрального опалення на користь міні-котелень.

Взимку 2006 року жителі Алчевська залишилися під загрозою замерзання: через помилку комунальників центральне опалення в місті повністю зупинилося, і мороз зруйнував його. Центральні системи опалення в містах України знаходяться у не набагато кращому стані, тож варто вжити попереджувальних заходів. Один з варіантів – перехід на індивідуальне опалення кварталів та будинків. Міні-котельня в кожному дворі – це індивідуальний підхід до регулювання температури в помешканнях багатоквартирних будинків.

6. Знесення естакад на користь міського транспорту.

Проблема заторів не вирішується будівництвом нових магістралей, розв’язок та естакад: це наче паливо для автомобілів, більше доріг – більше заторів. В Парижі, на щастя, це зрозуміли, і вирішили позносити естакади на користь трамваїв. [Досвід]

7. Реконструкція вулиць для підвищення безпеки.

Як виглядає ідеальна вулиця? Це не лише шматок асфальту, по якому може проїхати автомобіль, це і велодоріжка, тротуар, відокремлення, каналізаційні системи, розмітка, острівці безпеки для пішоходів, доступність для людей з обмеженими можливостями. Ідеальність складається з дрібниць: досвід Орландо і досвід Парижу.

Фото: zz.te.ua

8. Програма ліквідації старого житла.

Москва пройшла вже цей етап практично повністю, а в Україні лише почали задумуватись про це. Так звані «хрущовки», які були зведені в 60-80х роках минулого століття в якості швидкого вирішення житлової проблеми післявоєнного часу, майже повністю вичерпали свій ресурс. І, тим не менше, в них продовжують проживати 25% населення України. Рано чи пізно це питання постане ще серйозніше, тож варто починати його вирішувати вже зараз.

9. Ліквідація втрат тепла.

Одного разу хтось здогадався взимку вдягнути тепловізори та поглянути на наші з вами вулиці. Результат був неймовірний: значна кількість тепла, яке покликане обігрівати будинки, просто втрачається по дорозі, прогріваючи асфальт та повітря. Одне з завдань модернізації комунальних служб – це ліквідація таких втрат.

10. Підземні паркінги.

Замість того, аби відводити такі потрібні та дорогі земельні ділянки під паркінги, краще використати підземний простір. На поверхні знадобиться облаштувати всього заїзд та виїзд для автомобілів, в той час як простір над паркінгом можна задіяти значно ефективніше. Якщо ви не хочете, аби узбіччя ваших вулиць були затиснуті автомобілями, будуйте паркінги. І ховайте їх під землю.

Фото: imgang.com

11. Виведення бізнес-центрів в окремі квартали.

Загальноєвропейська тенденція – це виведення великих бізнес-центрів поза межі історичного центру, що дозволяє розвантажити транспортні вузли та сконцентрувати ділову діяльність міста в певному місці. Один з найяскравіших прикладів такого процесу – район Де Фанс у Парижі.

12. Реконструкція систем водопостачання.

Не всі міста здатні похвалитися цілодобовим водопостачанням, і це здебільшого залежить від наполегливості місцевих адміністрацій та комунальних служб. Зробити цілодобове водопостачання та налагодити фільтрацію стоків – це банальне, але досі актуальне для українських міст завдання.

13. Реставрація фасадів.

Потрібно зайнятись збереженням історичних фасадів. Сумна ситуація: кафе на першому поверсі знайшло фінанси і бажання відреставрувати свій шматок фасаду, а решта будівлі – скоро завалиться. Треба окреслити межі історичного центру, паспортизувати кожен фасад, і на основі роздільного фінансування (50% – влада, 50% – власник) відреставрувати їх.

Фото: yp.lviv.ua

14. Повністю пішохідні вулиці.

У цьому є своя користь – це не лише ще один public space, а й конкретна вигода для всього, що розташоване на цій вулиці. Пішохідні вулиці роблять місто привабливішим. [Досвід Росії]


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!