На всій території України зберігається загроза ракетного удару ворога, – Генштаб

2775 0
Російське командування планує мобілізувати 60-70 тисяч осіб на території так званої «ДНР», але наразі безрезультатно.
Фото: AP Photo / Serhii Nuzhnenko

Фото: AP Photo / Serhii Nuzhnenko

На 50-ту добу героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню, ворог продовжує нарощування авіаційне угруповання  поблизу східного кордону нашої держави, посилює артилерійські підрозділи, оптимізує наявні системи управління, розвідувального та медичного забезпечення. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Зберігається постійна загроза застосування противником ракетного озброєння по всій території України.

Читайте також: Українські ракети вдарили по крейсері «Москва», який раніше послали захисники Зміїного

Окупанти продовжують завдавати систематичних ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях.

На Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій не проводив. Визначені підрозділи збройних сил  білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. Проводяться планові заходи бойової підготовки.

У білоруському населеному пункті Холмич, на блокпостах, військова поліція збройних сил рф та республіки білорусь здійснює перевірку особистих телефонів. Цивільним повідомляють, що українські підрозділи у будь-який час можуть напасти на білорусь.

На Сіверському напрямку ворог проводить перегрупування підрозділів Центрального військового округу з території Брянської та Курської областей. Після відновлення боєздатності, зосереджує підрозділи у Бєлгородській і Воронезькій областях. Ворог посилює контроль кордону, проводить інженерне обладнання позицій опорних пунктів і забезпечує озброєння та військову техніку.

Читайте також: Зеленський озвучив перелік важкого озброєння для України, щоб зупинити росію 

На Слобожанському напрямку противник проводить розвідку ймовірних напрямків наступу, нарощує систему розвідки, управління та медичного забезпечення. Продовжує частково блокувати місто Харків та здійснює обстріли міста з артилерії, проводить перегрупування підрозділів та поповнення запасів.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог вів бойові дії в районах Слов’янська, Попасної та Курахового та штурмові дії у місті Маріуполь. Успіху не мав. Тривають бої.

За рахунок окремих підрозділів 2-ї загальновійськової армії Центрального військового округу посилюють угруповання ворога в районі Сєверодонецька.

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей продовжується проведення примусових мобілізаційних заходів. У місті Горлівка проводять щоденні обходи приватних та багатоквартирних кварталів.

Читайте також: Росія погрожує ракетними ударами по Києву

Крім того встановлено, що російське командування поставило завдання мобілізувати 60-70 тисяч осіб на території так званої «ДНР». Однак вказані показники були виконані лише на 20%.

На Південнобузькому напрямку противник вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів, проводить заходи з інженерного обладнання позицій. Здійснює вогневий вплив на підрозділи наших військ.

Ворог веде бойові дії в районі Олександрівки. Намагається відновити наступ з метою повернення втрачених позицій в районі Осокорівки.

На території Донецької та Луганської областей захисниками України минулої доби відбили вісім атак ворога, знищили танк, чотири одиниці броньованої та шість автомобільної техніки, а також одну артилерійську систему противника. Підрозділи зенітних ракетних військ збили два ворожих винищувача.

Нагадаємо, щоб зупинити росію, Україні необхідне важке озброєння. Перелік важкої артилерії, бронетехніки, системи протиповітряної оборони та літаків озвучив президент Володимир Зеленський. Серед необхідного: артилерійські установки (калібр 155 мм) і боєприпаси; артилерійські снаряди (калібр 152 мм); реактивні системи залпового вогню: «Град», «Ураган» або американський M142 HIMARS; БТР (бронетранспортери, бойові машини піхоти тощо); танки (Т-72, американські або німецькі аналоги); системи ППО (С-300, «Бук» або подібні сучасні західні системи протиповітряної оборони); бойова авіація.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!