5-11 класи у Львові навчатимуться дистанційно, а масові заходи рекомендують не проводити

8621 0
Початкові класи та дошкілля наразі продовжують вчитися очно.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Із 18 жовтня на тиждень учні 5-11 класи переходять на дистанційне навчання. Початкові класи та дошкілля наразі продовжують вчитися очно. Також з 14 числа хочуть зупинити всі масові розважальні заходи. Про це сьогодні, 8 жовтня, під час брифінгу за підсумками рішення комісії ТЕС і НС повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Далі до 31 жовтня будуть канікули, а це можливість на 2,5 тижні перервати хвилю захворювань на коронавірус», – каже він.

Андрій Садовий звернувся до керівництва закладів професійно-технічної освіти, університетів тощо, щоби з 18 по 31 жовтня там навчання теж відбувалося онлайн.

Читайте також: Уряд рекомендує школам йти на канікули, а вишам в онлайн

Щодо правил для бізнесу, то поки що йдеться про обов’язкову маску, скринінг і дистанцію. Міський голова не виключає, що незабаром може бути ситуація, коли в кафе, ресторан чи ТРЦ зможуть заходити лише ті, хто вакцинований або має ПЛР-тест. Це є нормою для багатьох країн Європейського союзу.

«Ми маємо непогану динаміку вакцинації: третина львів’ян вже вакцинована однією чи двома дозами… А наступного тижня комісія ТЕБ і НС прийматиме наступні рішення стосовно бізнесу. Це (вакцинація або ПЛР-тест для входу) не починає діяти вже завтра», – пояснює він.

Додамо, що участь у масових заходам, на кшталт конференцій, які вже заплановані, братимуть ті, хто вакцинований або має негативний ПЛР-тест.

Читайте також: Охочих вакцинуватися меншає, а кількість хворих і померлих від Covid-19 збільшилася у 6 разів 

Нагадаємо, що за останні тижні на Львівщині щодня госпіталізують 220-240 хворих із коронавірусною інфекцією. Станом на ранок 8 жовтня завантаженість ліжок у стаціонарах становить 53%. Входження Львівщини до «червоної» зони прогнозують вже через тиждень. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!